【香港國歌】商台聽眾合唱團 - 香港之歌 (1969)

2561 回覆
752 Like 31 Dislike
好撚好聽 起晒雞皮
咁先係我心目中嘅香港
楊紫燁編個本書好撚正

買左未? 聽講賣到七七八八
和你推
呂文成 - 一帆風順
商業電臺李我天空小說廣播劇主題音樂
https://www.youtube.com/watch?v=BFCEsfihdFM
25年
原來我成日貼嘅Bosham兄都貼過香港之歌!
https://www.youtube.com/watch?v=RKhL9gfcxg4
更正,呂文成係拉小提琴,作曲係林浩然先真
Bosham d片好恐怖
係開頭嗰啲屄圖唔知做乜鳩啫 佢寫曲詞同埋資料簡介仍然係數一數二準,係真係有料到
我睇過一兩條 d資料好獨家
佢唔知係邊度人 應該係東南亞?
頂唔順佢有個公仔頭 整d騎呢動畫超恐怖
真係唔知,佢開頭嗰啲圖就有泰文,跟住下面留言又話住泰國定新加坡老人院,跟住好耐之前又貼過啲新加坡食嘢嘅片,但係佢當然最熟係香港嘢,唔係都唔會識咁多香港曲戲,佢重要真係識到好深入嗰啲嚟,佢連和聲歌林唱片幾時出咩冧把邊個玩樂器都全部噏到曬出嚟,佢啲圖又真係香港舊報紙嚟,真係好撚癲。更加好嘢就係佢成日狂屌共產黨,所以貼香港之歌其實都唔出奇,真係好勁
最奇係佢有咁多陳年獨家資料 都唔知邊度搜集返來
但係有呢d興趣嘅人 起碼都50年代之前出世掛
佢如果係呢個年紀 噉佢電腦技術真係太勁
但係d公仔同電腦聲旁白真係太creepy 我頭先㩒入去睇都係唔掂退返出來
呢啲真係永遠唔知,可能佢偽裝得好都未定,但係真係實在係好勁
勁在佢嗰啲報紙圖有啲唔係就咁華僑工商嗰啲公共圖書館搵到,係嗰啲咩真欄伶星嗰啲嚟,真係好撚痴線,有好多我想睇都睇唔到
其實我睇慣咗佢啲片都冇乜嘢,我覺得啲字典機聲係佢特色嚟
你好耐冇推
做咩啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞