【Timeline懶人包】警察如何放走斬人兇徒

1890 回覆
7267 Like 103 Dislike
睇到真係嬲到出唔到聲,到而家仲話警察冇問題嘅人,佢哋係咪用良知同人性黎遮住自己對眼?
見到市民比人打同斬?走先 721
有白衫佬咩?冇呀 811
得啦 我地會查架啦 最後個犯都走埋 820
屌你咩 捉所謂既暴徒就咁撚快?捉個斬傷人既犯仲要係屋苑就唔撚捉?
唔捉係因為私人物業所以唔入得?呢個你真係要逮捕呀 你有權架屌你
市民番屋企你就沖入去 個就唔沖 含7啦
係隨機殺人
黑警放犯唔緊要 都預左佢地 自己查好過
823人轋
證物交由警方處理即係證物隨時被消失。無錄口供,邊個知有呢樣野存在?
唔好唔記得,當年徐步高槍擊案,疑點超過30個,游乃強同李家超就已經24小時內清洗案發地點。大量證物無法證明亦無提交上法庭,連徐步高係張氐單位既保險箱內放左乜野,都無交代。
死黑警
好多五毛/藍絲將件事spin做「你哋話要搜查令唔畀入>而家要申請搜查令梗係慢>乜嘢都係你地攪出嚟」
一定要正視聽,我哋嘅要求係「現場有人報警/警察有搜查令>可以入私人地方」
今次事件係現場有人報警但遲遲未有警察到場,正正係警察選擇性執法又一例子
仲叫香港市民相信警方嘅行動決定⋯ 日撚日都係度自己摑自己。
Push
陳小姐好武勇
港女真係
做得popo都唔會係無辜
真係垃圾
最緊要要寫無差別斬人但重來冇拉到人 呢個就係世界最安全城市
有冇人同我一樣
覺得又嬲又想喊
曾經香港係一個法治社會 變撚到咁
真係越嚟越失望 好撚想喊
衣加捉個兇手竟然係市民自發去捉
班黑警就係局r屎忽⋯⋯
仆街
死黑警
自己香港自己救, 將所有野都記錄在案, 總有一日要佢地還!
黑警死全家,而加都已經唔係叫你救人,係拉人呀仆街,本份同職責都做唔到,解散喇。吊你老母
香港警察
正宗垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞