19/20 NON-JUPAS 專區 (32) 未到9月 仲有希望!

1001 回覆
3 Like 2 Dislike
ching收到email之後講下幾時reg day
我都等緊soci stream
我未收到email 剩係收到電話
好似28號
Miss call 咗cityu
聽日打返電話會點
其實bu係咪會一直in progress到9月先unsuccessful
係咪真係玩完了...
你都報左criminology stream?
同樣
早知當初報soci嘅stream算
之前問過,話會到完咗一次過unsuccessful
唔想讀ais+1
Bu offer god
City offer god

今日city cs轉左waiting list 希望會收到offer
祝大家心想事成 拎到offer
仲有機會唔好放棄
HKU Nursing Offer God
Edu offer god
hkcc? 你status係咪一直under review
等criminology嘅最後五天,依然under review,心已灰
我都係巴打cgpa幾多
3.4x,但見樓上有人3.6都冇,感覺冇機會了
Cccu 仲係under review
CityU offer god
HKU engine offer god
city 中文歷史 cah stream 同 poly bics係咪派哂
希望巴斯清可以早d有offer
祝福大家一定會好人有好報
未有offer既 盡力撐住
同時諗定後路
唔洗灰心喎 大把人都24 25 26歲先大學grad
真係無offer既話 gap一年
搵野做下又好 返下工拎多個工作經驗/賺多個錢又好
定係出去外國遊玩下又好
點都好 依一年就好好充實一下自己
等下年interview個陣 prof對你有個特別既印象
話唔定到時候會一眼就睇中左你呢
要記住 無offer真係唔係咩大件事
點樣都要繼續行埋依條路落去
我知收唔到offer真係會令人好灰心
但係 老士講句 無野慘得過無左條命仔
唔好做傻事啊
要做就留返幫香港做
知道未

上年既依個時候 我都係聽日28號先收到offer
希望今日聽日後日 大家都會收到想要既offer N手飯都係飯啊
祝大家都可以最後執返個橙 成功上岸

(btw 所有unsuccessful都會係30號/31號一次過出 做好心理準備
多謝絲打 明明你唔係等offer都特登入黎打氣
請問有無師兄知如果扣埋credit,中大engine收左你要由year幾開始讀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞