[PS4]Gundam Battle Operation 2 [46] GP00 去左邊到? 光復香港 時代革命

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
汎同突無得咁比 不過係易用好多
G奶汎無乜單兵能力
尤其Boost 過熱後要等好耐先回復 (唔知係咪有隱藏數值)
通常我見同隊有蒼白/BD3 先拎出黎湊熱鬧

btw, 好後悔無換到蒼白
依家玩400場好易俾佢打到仆街,又話好廢嘅
都係G4或者流星鎚782啦

輕甲幾難用

抽到豬鼻M之後冇再用過G奶輕甲
蒼白係薄左啲 但輸出真係幾惡
唔開Hades都唔算話太易死
爆完氣又可以屈速玩雙刀下格

完全唔係之前你哋講到佢打人拗痕咁樣
其實單兵能力係有 Boost同比較簿係弱點
點樣搵機會用肩豆抽水係最難嘅地方
好考個戰術思維 又要拍隊友齊上齊落
之前我無機所以無評論過
換完就知係400 T1-T2程度 (用筒)
肩豆呢part好考判斷
光槍打停完個距離到底夠唔夠時間出刀
如果唔夠就要即刻轉肩豆放血

抽水執雞就唔夠G5支格靈好用
400汎用佢/ BD3 好易上Top Dam
400 R2係勁,但好蝦人用
光魔都高輸出嘅,但太肥
因為5號嗰支夠痛
G奶要一口氣射曬先係放血
所以唔駛企得太前
5號嗰支由於射程更遠
就算定點射擊都可以安全抽水
G奶肩豆企太耐抽水好易俾人打一鑊
光魔除咗雙光停之外 太多弱點
最近400偏曬向A渣 BD3多
光魔1 on 1 就ok嘅,但混戰個攻擊套路太單一
最近鐘意玩多啲攻擊套路嘅機體
所以考嘅就係決定戰場個地方
最好拉曬成班混戰 再企後射曬一排彈
先上前支援 一個個玩射擊戰你就只可以食花生
再唔係直頭做援機護衛 一排肩豆射落突機到
啱啊,所以我好開頭就講G奶適合做輔助多過單兵
如果全隊無帶頭機 (蒼白/ BD3) 我就好少會用佢
一有人同我爭用蒼白我就轉G奶
由槍手出黎個日開始就無乜點再用過光魔
最多宇宙400場拎出黎玩
講返攻擊套路呢樣野
尤其依家越出越多機體
如果部機攻擊套路少係好易俾人"捉"
除非你係霸道好似 斧伊, 鬥狼之類

話說尋晚打左場300都市
我斗膽用Lv5 渣II,上爆血 (18500) 同 格防2, 格補3
同對面隻光槍陸高隻抽
開頭佢係勁嘅,好識用閃光彈盲停入格
但之後俾我係咪拉後豆佢,佢完全無我符
蒼白個問題唔係中判定格咩
淨係呢樣都已經無得同bd3比啦
槍手喺400場真係屈嘅
我頂盡拎部太坦出黎同佢搏命
蒼白有支180mm長距離火力
依家拎到筒上埋前線都無以前咁弱

反觀BD3嘅弱點係唔開EXAM就搲痕
最慘係機動性唔夠玩快攻
但好多時開完Exam打打下就水滾
仲有之後既鬥狼
根本400場出肥仔機就係賭對家無呢兩部變態野
對方出到鬥狼就好多汎用都唔掂
我試過用BD3都局住要打隻鬥狼先,唔搞佢死得人多

Bandai幾時先buff返部強襲坦去到鬥狼個水平
蒼白唔開HADES根本好少會主動格
有人下格咗先埋去打
BD3就長開考試都無所謂
最緊要係硬好多 頂線比到壓力
所以400場我會用G奶Light Armor
就係要剋制鬥狼gunner
不過好多汎用唔識幫手
搞到我打打下比兩三隻汎追
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞