勇武兄弟有冇興趣入黎傾傾有關818事宜

1092 回覆
3008 Like 47 Dislike
一定會有鬼煽動大家情緒等我地勇武
勇唔勇武係睇大家控唔控制到自己情緒唔俾呢d內鬼影響
無錯 星期日尻行完就散水
今日㩒錢 今晚8點遮打見 818維園見
好 但我可以照帶gear?
有咩事都可以上裝保護到你地
支持
幫推,勇武都需要用呢段時間好好思考一下策略
一直以黎都好感激好感激勇武嘅手足,保護和理非,好勇敢好犀利!
知道你地都一定好辛苦好攰,818就等和理非幫大家回一回氣好無
要冷靜唔好比鬼煽動,要多人到逼出維園銅鑼灣天后炮台山

不分化不割蓆不指責
大家都係手足,齊上齊落,堅持落去!
Push
繼續推
累?
不經不覺已經113日 依段日子入面 大家笑過 喊過 嬲過 痛過 每個weekend 甚至每一日 都比依個社會既種種荒謬而感到憤怒 失落 無助
革命初期 我有時都會諗 仲要搞多幾耐 幾時weekend先可以休息做港豬 但721 831 新屋嶺 仲有中間大大小小既黑警暴行 政府既對民意既漠視 都令到我同自己講 我無休息既本錢 If not now, when?
每次睇完Live/新聞 個人都會好灰 甚至831後 我唔敢再睇好多黑警既片段 因為壓力會好大 個人會好灰 但每次發夢既時候 雖然會擔心 會危險 會徬徨 但係見到咁多同路人 成個人都會好亢奮 好感動
每日睇FB/IG都見到好多朋友好嬲 好傷心 我好明白 但我更希望大家 以將你既感受化為力量 用唔同方法去抗爭 去提醒自己 提醒身邊人 我地無贏到任何野 但我地仲輸緊好多條人命 仲有好多位手足既前途 而我最希望 當然係o係夢入面見到大家
69 616式大遊行 依家根本唔會再可行 雙方暴力升級 黑警反對遊行 我知道係會令好多人卻步 覺得上街 就算和理非都有被捕風險 我無資格去評論任何人既選擇同風險評估 好坦白講 依一刻去港島大遊行的確係危險 但十月一 十月一如果真係六區開花 會係一個相對較安全既抗爭 至少大家走都走得易D
我唔知十月一會發生咩事 我唔知有幾多手足會比狗拉 比狗打 我只係知 一日未可以煲底除罩相見 一日我依個夢都唔會完
我雖是弱言輕 決不須作無聲 我唔知我打咁多野會唔會呼籲到任何人出黎 但會出黎既 我好希望大家小心 好好保護自己 任何時候都要知道逃生路線 怕既 唔好太八卦 企後少少

最後 如果問我 係咩令到我堅持到依家 我會話 唔係黑警既暴力 唔係政府既無能 而係一班橫跨性別跨年齡層 永不放棄既手足
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞