仆街了,今晚機場真係玩大咗

358 回覆
1790 Like 139 Dislike
前線緊張我理解,但唔好一聽反對意見就話人要你同你割蓆,咁做係你自己迫開其他同路人

政府黑警就係唔聽意見一意孤行搞到咁地步,有啲事情唔可以百份百完美就要考慮周完善再修正,成功機率會俾草率決定為大

最後講句三思而後行
你呢個題又gay得滯
Push
尼你老母
係嚟

其實伸一兩腳
我覺得無咩問題
經歷咗咁多 壓抑咁耐
都要發洩吖 人之常情
但係點到即止
救護嚟咪開路囉

但捉鬼 發現沙包捉唔哂嘅
沉迷捉鬼影響軍心
打死佢亦幫唔到訓醫院手足
見好就收啦
push
和理非表示 無屌前線
亦都係現場(因為實在太擔心前線受傷出事)

但好想勇武明白 大家都係呢個運動重要既一員
衝既需要背後人支持
係後面撐腰既需要有前線代大家出面
大家各自都需要大家先可以繼續走落去

我絕對明白前線既各種情緒
前線 你地既辛苦我地好體諒
香港人喊左咁耐就係因為心痛你地受傷、受苦
我地點會捨得同你地割

我地同政府黑警最大既分別在於我地以善勝惡
我知呢條路好漫長
政府就係想一路激嬲大家 逼大家同佢哋一樣暴力

如果對方要襲擊我地
為左保護自己同埋身邊既人 自衛係絕對合適
希望前線明白和理非唔係同大家割
只係希望前線可以冷靜理性分析狀況
知道幾時要用咩方法對大局最好

希望大家都會互相尊重 一齊贏
我已經見到好多和理非朋友話聽日一定去機場同大家一齊面對
我地齊上齊落 永不放棄!
size=6] 重點!! 我地想講既係,你要做既係取消航班,影響航班 [/size=6]
改標題post 多次
[前機場職員話你知 x 勸世文] 驕 兵 必 敗
https://lih.kg/1468780
[一圖睇晒] 機場堵塞行動前線諗法
https://lih.kg/1468620
標題黨blk得
個位

文宣道歉日,希望保護過家園的你地明白我們的困境。
已包埋內地嘅示威活動

借多個位

free to print : https://we.tl/t-zTHYn0SbVd
Push 太長 驚無人睇
不如咁講

唔好成日覺得 人哋體諒你 係必然嘅事
塞機場 塞地鐵 ,如果有人真係有急事 ,例如見家人最後一面,因為塞咗去唔倒,跟住俾傳媒大事報道,咁就恨錯難翻!

凡事留一線 日後先有路
塞咩都留路 人人皆讚好

雖然有好多野令到大家好嬲
但係唔使次次都覺得係人生最後一鋪

我覺得如果再完全倒塞機場,就有負所有體諒過呢個運動嘅乘客
加上而家擺明set個局,明知山有虎偏向虎山行,咁真係明智咩?
政府點解乜嘢都唔做啊?因為多做多錯唔做唔錯
只要示威人士一做錯,就永無翻身!
打救護/立場果D真係好鬼
最仆街係佢會話核爆都唔割席
有咩方法拆
大家屌人記得善用不推文功能
請各位踴躍啲打分化撚
重要野,要推。永不離棄義士。核彈都唔割。保持謙虛,行動大膽
試著說 Hit and run + Be Humble。不要說 Be water
- 游擊戰為主,路障戰,陷阱戰,遠攻戰,3方配合游擊戰
- 與警狗保持長距離防線,防止狗突然衝擊,可以安全退後。
- 短期防守,絕不長期守。
- 如果見到警狗開始佈防,就要立即全部人轉場地,令佢地on99咁浪費時間
- 如果沒有辦法反擊畜龍或水車,不要等待畜龍或水車出現先退後。一見到佢地身影,設路障或陷阱後就立即退後。
- 絕不硬頸,不能硬碰,更不要企硬對峙。
- 不留戀任何戰線地點,要流水式打擊,打擊完就去下一個目標。
- 聽同伴意見,不被捕為主。
------------------
光復香港,時代革命
其實都有好多人講過,不合作運動係要計算成本效益,簡單啲就係性價比。要達至癱瘓交通的目的,唔需要完全封路,快閃亦唔見得收效。所以其實留條線俾人行係比較合理嘅costing 。又或前幾日有奇招封收費亭令人唔駛俾錢,其實個idea真係唔錯。同埋最最最重要係俾人知道阻街嘅目的,呢個係快閃達唔到嘅目的。拉橫額也好,企係到感謝支持又好,要打動人心最有效一定係人與人接觸。時間可定一時間撤退,加彈性有危險就閃,等等
世界末日也不割蓆😶
最後一段我都聽到眼凸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞