仆街了,今晚機場真係玩大咗

358 回覆
1790 Like 139 Dislike
唔割
push。如果唔係勇武+和理非唔會走到今日
再大大隻字掛個 平反六四
喺佢心口
大陸媒體要報就要改圖
核爆都唔割呀
點都唔會割
大嗌「和理非係唔會同我地割蓆㗎」我都聽到 真係好撚假好誇張好造作 正常前線點會咁冇腦
中央已出手,所有分化po請善用不推文回覆,叫人唔好再推,停止再將佢推上熱門

試吓每個回覆講「不篤灰、不割𥱊、不分化」

敵方最叻係滲透,而我哋最利害係堅持!
和理非一推
點都唔割

但尋晚真係好擔心
希望大家一定要記住:
頭腦冷靜,心要熱
冷靜好重要,唔好俾鬼帶住我地行
[share] 係打心理戰的時候

【唔好捉鬼】

唔一定警察做鬼
黑社會都可以做鬼

我哋永遠都捉唔到鬼!
我哋永遠都捉唔到鬼!
我哋永遠都捉唔到鬼!
仲有,捉到鬼,可以點?呢個問題最重要。
無人可以決定點處理隻鬼,亦都唔識處理。
所以大家唔使去捉鬼,亦都唔需要驚有鬼。
重點係「不要被煽動」、「不需懷疑身邊有鬼」、不必擔心鬼會破壞運動」。

自己知自己做乜,暫時不將行動升級,例如火法師呀,彈珠人呀等等。話之啲鬼做乜,唔跟佢做就得。

警察出鬼,有人話係想引警察使用武力。以我觀測,就算無鬼,簡單非法集結同雷射筆,班警察都會射市民。

如果見有「人」升級咁點?首先唔使捉鬼,大家只要一口咬定係「鬼」做就好,和理非一定會幫手做文宣。咁啲「人」會屌唔幫手,亦都唔使理,講明各有各做,大家用唔同方法爭取,和理非同勇武本來就不互屌先有勝算。

題外話,今次運動有啲特別,民意係以行動表示,唔係輿論表示。即係大家要認命,一次行動唔夠多人參與,代表唔夠民意。所以屌人唔幫手係無意思,大家肯山長水遠去機場,就係民意所向。

點解今晚會捉到鬼?

警察開始轉陣,行動不再單純停留喺表面,開始捉心理。
二哥放啲鬼入人群,又公然公開有鬼。眾目睽睽下,啲鬼會表露身份?你話行動係one off無下次就明,但係示威會持續,點解要咁公開?
仲有今晚大家咁易捉到鬼?
有無諗過係專登俾你捉到?
問自己三次
第一二次成功,然後大家就會分心捉鬼,第三次佢唔出鬼,我哋就會捉錯人,捉到自己人然後內閧。
仲有喎,俾我哋捉到,佢無損失。我哋唔係黑社會,十幾個live播住,唔會行私刑,最後一定放走。捉錯自己人,我哋就損失大。
最奸嘅地方係,佢講明係扮「不同人士」,即係暗示大家要懷疑埋記者同醫護。

Copy and share
琴晚行動係不完美, 但絕對可接受, 只要檢討再繼續就好

核爆都唔會割啊
收工睇直播,個畫面真係有改善空間
所以再有太激動嘅人,請大家拉開佢地,係手足畀佢冷靜下,係鬼嘅唔好畀佢得逞
從來都唔係【癱唔癱】既問題,而係【如何癱】既問題
https://lih.kg/1464999

求大家睇下同投個票
今晚係轉捩點
標題黨先屌敬 我老母依家上連登日撚日俾標題黨fake鳩左

Btw, 勇武同和理非千萬唔可以再中招俾人分化到,一分化左就會輸到萬劫不復!!
唔割!割咗就散,散咗就敵方贏!

唔割!
唔割!
唔割!

唔罷工,唔割!
唔勇武,唔割!
驚就散水,都唔割!

係香港人就要 一齊行 ,不分化!

加油!!
不篤不割係大原則

媒體宣傳明顯不足,好多人睇到只係冰山一角,只係睇到“示威者打人”,因為佢地只係睇到媒體零碎片段,唔知整個故事原由係點,“捉鬼”果班蒙上不白之冤。

建議馬實幾個大媒體記者,務求一有咩事佢地都影得晒,又會成段報返出黎
做標題黨 都唔好用呢啲名唔該
agger
鬼話連篇配合機管局取消櫃臺登記,一切都係分化手段,想和理非割蓆(自首:和理非一名,我第一秒見到係屌左出黎),更想市民離棄運動!

抹黑分化係共黨玩左過百年非常純熟既技倆,和理非眼睛要雪亮,勇武要保持頭腦清醒!

核爆都不割除蓆

尋晚捉鬼後,我諗,應該放佢係機場,俾飯佢食,24小時輪班看住佢,仲影住我地幾好招呼!唔似黑犬打到我地手足斷手斷腳!仲無機會俾佢離開之後有位屈我地事後遭我地偷襲受傷!
認清去機場的目的係向外國遊客表達香港現況,只要我們和理非,那些阻人上機、人群中推撞、破壞秩序的人就是鬼,不要中計捉鬼分散注意力,只要不阻旅客,而又能表達訴求,機管局、狗、政府都耐我地唔河
推!
呢個係唔會
不過琴日做法的確係做錯
可以更進步
打就去暗角啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞