仆街了,今晚機場真係玩大咗

358 回覆
1790 Like 139 Dislike
做乜都唔割
我好認同打記者打救護好有問題,
6月到而家我哋手足有邊次係會對佢哋做啲咁嘅事情?
唔好比仇恨矇蔽雙眼,要時刻警覺自己同身邊嘅人是否開始失控。
我睇到6月到而家,前線手足話就話行動有升級,但都係非常清醒理智,只對準政權同黑警,絕對唔會打救護同記者(個人睇法支共嘅環時記者唔算係記者)
我知錯喇,係我on9做標題黨,但我真係想大家睇下
大家唔好再推呢個post,改推呢個
和理非同勇武應該要好似拍拖咁互相體諒唔撚係互屌
https://lih.kg/1468462
係唔係我唔撚知 我知我淨係要屌你老母先
要共識一個再有間諜如何對付既方法,捉到點都要放仂佢走。唔通打死作佢,問題要用咩方法,又多傳媒影住,要快處理完

唔好再針著割定唔割

目標一致
互相檢討
今日成件事都好奇怪,有曬劇本,有鬼煽動分化就一定嫁啦.....

以往大家都好冷靜理性,但今日睇畫面就有d失控,唔排除政府搵埋黑社會幫拖,起哄 製造混亂佢地就最叻

總之政府就分明唔想我地搞機場,先做場大龍鳳出黎。另外今日知道黑警真係唔敢搞機場too...
講得好
公關基本術,要一單嘢無人講最好係搵更爆嘅搶輿論
https://lih.kg/1467910

文宣!!!!
推爆你
鬼多?唔捉?
叫你嘛平時多動腦根
衰仔 開飯喇
【推我上去】814機場道歉大會 請停止互屌、戰術討論 補救聽日民意戰!!!!
https://lih.kg/1467797

討論戰術、文宣集中。請入!目標中午新聞報導反擊林病凌晨4點記招!

唔割蓆形式有好多,包括兄弟走錯棋,一齊受!☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻
一句講晒,打鬼/狗好歡迎,只係唔好鏡頭下。
鏡頭下我哋係好撚和平示威者,女人去到渣住啲文宣識喊仲好。

記住
無賴先係無敵

唔互相指摘!多啲包容!多考慮對方感受!
核彈都唔割。
首先,今時今日既和理非同2014雨革和理非其實有一個好重要既分別。
今天既和理非無政治潔癖。只要對準政權黑警,佢地唔再有道德底線。佢地同勇武惟一既分別係佢地細膽,有包袱,承受唔到被捕既後果。和理非往往都係膽小,怕受傷。唔係要分化,只係想改進,今日機場既不合作運動,差啲就引左一班popo入黎發癲,當一有被捕風險,真係會嚇怕左一班和理非,令和理非全面退場,至小身邊有一部份和理非朋友表示不割,但唔會再參與機場集會。

大家出黎抗爭,係想要贏,要成效,今日我唔會用輸,用失敗去形容,我會用唔完美,有改進空間去形容。唔完美,係眾目睽睽,國際旅客,記者面前用私刑的確唔完美,阻止救護去救傷者的確唔完美,popo準備離場既時候既衝突場面的確唔完美。
我認為要私了,可以盡量係隱蔽既地邊進行,例如廁所,可以改進。阻者救護救傷者,起唔到確實成效,我認為係機場擾樣數小時,倒不如私了過後大做文宣,宣傳公安派內鬼滲透本港,可以改進。popo離場期間發生既衝突本可避免,一來嚇怕和理非,二來沒有必要,我明白今時今日popo的確神憎鬼厭,但我地唔應該比仇恨控制我地既腦袋,應進攻時進攻,應退時側退,可以改進。

另外,經常提到兄弟爬山,各有各做,理應勇武和理非相輔相成,做到1+1>2既目的,但原本一個和理非既活動,由於勇武既介入,發展成唔完美,可接受,有改進空間既一個事件,一黎嚇怕和理非,二黎達唔到811,812勇武和理兩日既成效,反而引起左內部分化。我認為和理非既活動,勇武應該儘量避免介入,利用和理非爭取既時間休息回氣,留待上戰場時繼續勇武。

有人話我地應該學下藍絲,無論黑警點樣濫權濫捕,政府點樣無恥不仁,都可以做到槍口對外,同仇敵愾。但請大家唔好成為自己口中所不恥既個一種人,我唔係叫大家割稻,只係想大家一齊進步,一齊贏。

不分化 不割席

大家都係想出分力 大家都係自己人
做唔到以眼還眼,可唔可以以牙還牙?

利申:好似未聽過甩牙會死人
講得好
所以見到持唔同意見嘅post
唔需要再聯想起割蓆
因為無人要割蓆! x3
中point 鼓勵人打果幾個好鬼
諗下方法應對。 仲有一絲理智既手足再發生既盡能力係自身安全下拉走慫恿既果啲人先。

可能係鬼。為左生事
可能係自己人。一刻憤怒蓋過理智
拉走行先
搜唔搜佢地就拉開完再睇情況
肯定無鏡頭既話
隻鬼最後點我唔過問

但作為旅客,小弟拙見如下

P仔,和理非,講機場
https://lih.kg/1468556
push
pish
Push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞