仆街了,今晚機場真係玩大咗

358 回覆
1790 Like 139 Dislike
唔割蓆已經口號化左喇
人地都識捉住“唔割蓆架嘛”黎玩
而自己人仲喺度亂用,濫用,唔正視點用
遲早害死自己

不割蓆唔係指錯都唔阻止,唔俾討論,一意孤行
係指為左達到目標做幾嚴重嘅事都得同埋兄弟做錯左都好事後都要照攬照救
而唔係指要錯而不知知而不改,甚至事前恃住不割蓆而不顧大局有恃無恐!
睇完標題正想入黎block柒你
核彈都唔割
好撚重要!!!三招教你拒做人頭豬
https://lih.kg/1469178
睇comment算 日日見到對唔住呃左你睇到燥
敵人做對的事要反對,敵人做錯的事要支持。
Push
[緊急分析]法!不!責!眾!
https://lih.kg/1456781
冇話唔准去接機吖!

世界警察及消防大賽
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E4%B8%96%E7%95%8C%E8%AD%A6%E6%B6%88%E9%81%8B%E5%8B%95%E6%9C%83

今屆由8月9-18日在成都舉行,現時每天都有參賽完的健兒乘機返港,所以我們去機場夾道歡迎香港警察健兒凱旋歸港吧 👏😄,請留意成都飛來的班機 😉
推 核彈都唔割
講得好
推呀

721 811

團結就是力量

(轉載)

機場示威攻略
呢個係一定可以消滅臥底嘅辦法

但凡有人搞事,全部向後退,一齊搵手指指佢大叫[臥底警察]因為

1. 向後退嘅人一定比搞事嘅人多,因為臥底再多都唔過我哋啲人

2. 就算佢唔係臥底係勇武派,全部人都話佢係臥底警察,咁佢做嘢嘅時候都唔會影響到民意,到時政府賴我哋示威者我哋又可以賴返係警察做(真相無人知,亦都唔需要知,我哋來抗爭唔係來做偵探)

同意嘅,麻煩傳出去
#同意所以share
#冷靜D理性D
#我哋輸唔起輿論
#直播媒體年代任何人犯錯都會有record
#不割𥱊也不中伏
一係無鏡頭下私了(勇武),一係有鏡頭下不了(和理)
我係琴日圍第一個公安係比較前位置既人
事情係 手足們帶左公安轉左幾次場
大家都好憤怒將811時情緒放左落呢個捉住左既人度
但係現場其實係好有秩序 係零星既聲音話打佢老母 錫佢春袋 但當有救護入或者想送公安去第二個地點時
大家係好合作圍左好幾次人鏈 做條通道送作出去
奈何公安三番四次掙扎 令到個陣容打散
去到近c櫃位既時候
有記者有救護指示手足們被圍公安需要空間需要氧氣大家都係好合作 舉手示意退後 就算有過火鬧番自己友 現場first aid 消防 做乜撚要讓 佢係狗訓咩床 都有開聲叫冷靜 唔好鬧交 不割庶唔分化
你地話之前咁多次行動都有開路讓俾救護 現場係2200左右我地都有咁做 送左張床同物資入去
你叫圍住公安接近兩小時既我即刻走我都做唔到
當你見到佢詐死個樣會好憤怒 諗番起811既手足受既傷同明知佢詐死想搵救護走
辛苦哂琴日係前面既記者同埋救護 講真 無你地係度相信好多後生巴打已經中左伏開波俾全世界傳媒睇
利申:第一次上咁前既和理非
我明白手捉見到公安介入香港事務又唔認,所以好嬲。打鬼冇問題,但至少唔好係鏡頭面前打,同埋阻住救護員做野。
好文,請幫推

612 721 811
Pish
真 現場氣氛同睇直播簡直差天共地
檢討可以 但互屌 不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞