[捉鬼大師]鬼 從來係無需要捉

709 回覆
1181 Like 17 Dislike
五大訴求
缺一不可
光復香港
時代革命
勇武嘅前線們,橫眉冷對千夫指,俯首甘為孺子牛。從來只有暴政,沒有暴徒,感謝勇武前線日以繼夜以命相博 ,方令暴政黑警不致對我們任意妄為,勇武派願意為我們擋子彈,那現在勇武派將面臨巨大的輿論壓力,你們會為他們擋嗎?
暴露左啲狗會做鬼,就唔會再黎喇,接落黎啲鬼會由黑社會做
呢條友好有問題
割就唔會割, 睇住你地郁公安同埋差佬, 係大快人心。
但係抽離少少睇成個運動, 琴晚除咗爽完,對成個運動會有一定影響, 同埋嚟緊條路點行呢? 依家已經左一派右一派, 剩係討論捉唔捉鬼、琴晚錯唔錯, 旅客又點屌柒我地。

依家應該focus返幾點:
1. 機場出咗禁制令, 要改變玩法,同埋唔可以連續做, 隔日/每星期幾日做

2. 機場的而且確係唔可以亂,人多企到無位企係得, 但係一亂對所有人都冇好處, 唔夠人就淨做宣傳囉,要勸阻搞事嘅人, 必要時都要制止。

3. 想勇武可以,過埋818民陣再諗好唔好? 呢一個星期太多事發生, 香港人、記者、外國、連登、TG都消化唔切, 無法好好整理我地嘅彈藥同對手黑材料。

同埋風向真係亂咁吹, 依家冇人識冷靜啲諗下點做, 打爆女仔隻眼係人神共憤, 想發泄應該去老豆搵仔, 麻包袋想要幾多就出聲,香港人大撚把錢。
唔好上佢當 唔好比佢煽動到 唔好比佢帶到風向 佢就失敗
捉鬼無意思
勿忘同行手足一路走過來的付出
烈士的以死相諫
甚至係一世無法癒合的傷痕
五大訴求
缺一不可
追究到底
信念一定要堅不可催
光復香港 時代革命
好多人覺得所謂 "共知的行動守則" 就係大台,限制咗所有人點做,一句你不代表我就耍走咗。

但係示威還示威, rb 打差佬 玩火, 大家都知應該對準某啲嘢玩, rb紅隧拆閘, 咁就只係對住個閘同收費站, 千祈唔好拆人部車。

打差佬盡量打軍裝/速龍, 打鬼好易分化自己友, 一日佢唔自己露底/主動挑機, 一日都當佢係自己人先。

玩火最易分, 因為玩火嘅人極少, 而且目標一定非常明確, 亂咁放火就唔洗理係咪鬼, 一定要阻止,因為佢係傻閪, 做嘅事只會對我地有負面影響。
我都講小左 鬼 唔一定係黑警派
可以係中聯辦買啲臨時演員去
但應對方法一樣,當在場人士做左啲唔應該做既野,拉開佢就得
ROE 對準政權
唔打真記者 唔打救護 唔打平民
捉到後點處理?
目標同行動守則唔係大台

大台從上而下的係指揮體制, 小數人話晒事, 目標同守規係大家共識, 冇人話事, 兩樣嘢嚟.

等於交通燈紅燈停綠燈走一樣, 咁紅燈走去衝就有問題, 好簡單的方法就可以single out出有可疑的鬼, 同理D鬼知道有紅綠燈, 佢沖燈=自爆, 全部人都守規則就冇人俾佢帶咗去沖燈, 咁鬼就冇得搞亂檔帶風向=自廢武功.
姐係最簡單 機場係唔會衝禁區架
有人衝咪搵機影低佢 唔洗勸唔洗小組討論
因為件事唔合常理
首先人要夠多 之後叫佢地走 千其唔好嘗試proof 無可能proof 到
今次太不理性
真係唔洗捉鬼

捉鬼就好似玩killer, 你估錯 死既就係一個平民 小左一把自己人既聲音
現實上,捉到 處理得唔理想 一樣失去民心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞