[捉鬼大師]鬼 從來係無需要捉

709 回覆
1181 Like 17 Dislike
支持唔好再捉鬼。

另外冷氣軍唔好再散播失敗論。
[機場抗爭]呢條計好惡毒,大家幫手推上熱門睇下點拆
https://lih.kg/1468629
推推
Push
重心返番去721 811
先共同敵人唔係鬼
係警黑
係警黑
係警黑後面的政權

唔好再捉鬼啦
我地雖然互不相識 更不理解,但我地係素未謀面卻志同道合嘅陌生人,共同體。所以我地先選擇各有各做。

點解唔可以有諗頭嘅人就出謀獻策,
無諗頭嘅人就乖乖地出來做和理非又好,前線又好,左膠又好,忍者又好,哨兵又好,咩都好。

只要唔好成撚日係度同自己人講「屌你老母」挑釁情緒,
唔好成撚日預言家咁款話輸鳩曬發放負能量,
唔好成撚日做埋d標題黨。
唔好成日都要諗人地一定要跟你果套行,
唔好每日都仇恨衝昏頭腦,要每日都諗諗點樣可以釋放到義士,點樣可以做到5大訴求。

團結真係好重要。

各有各做!係我地每個人參與呢一場運動最重要的歸屬感。

我地唔係要教人地點樣做好自己,而係自己要做好自己嘅角色,要身為可以成為示威者一員,能帶動運動,這個歷史洪流之一的身分感到有責任感。

希望。
共勉之。
民眾智慧啊
雖然尋日真係好多臨時演員
但唔好比情緒影響判斷
Push
 不割
睇下警
藍絲 點做
仲有佢派d鬼,新聞唔會報佢係鬼,只會報係遊客

如果真係發現,可以搵記者幫手,但唔好圍太細
 不割
睇下警
藍絲 點做
從不道歉

唔駛專注捉鬼
鬼一直都有,我地一直都係做自己野
只需喺救人時打鬼
唔好在鏡頭前面打鬼, 報仇要在鏡頭影唔到既地方做
一比鏡頭影到d 暴力畫面就好難拆, 就算隻鬼十惡不赦都好都會比人大做文章
琴日叫好啲 搵到啲懷疑係證據啦
不過傳媒機器可以照抹黑
留意番因為個道係機場 ROE 唔容許你玩得暴力
但琴日係有啲人玩得特別顛 我唔會話佢係鬼 不過當日要有人留意實佢地
唔計救走女示威者 呢個高度讚揚
無意捉鬼,但我想問尋晚有無人見到個四眼金毛同幾個幪曬面話要繼續打柒個大陸狗班人引完黑警入機場之後去曬邊?
認清去機場的目的係向外國遊客表達香港現況,只要我們和理非,那些阻人上機、人群中推撞、破壞秩序的人就是鬼,不要中計捉鬼分散注意力,只要不阻旅客,而又能表達訴求,機管局、狗、政府都耐我地唔河
唔好互屌,對件事無幫助
內鬼捉唔晒,冷靜應對,唔好畀人轉移運動焦點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞