通達集團 698

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
好想想死,點解人地一個禮拜升50%
呢隻仆街跌10%

想野好弱你又唔走就唔好問點解
六連陰再上返2.3時都出哂逃生門
點解你早兩日唔放哂通達轉1478? 今日就賺返哂啦
要識止蝕啊巴打
呢隻仆街跌10%

要識止蝕啊巴打

識止蝕都唔代表識買1478
仲要大跌市升3成,邊個估到咁癲
之前2.6,係最大逃生門
可惜升到呢個位,又諗佢會再升
算喇,放埋一邊唔理佢喇
呢隻仆街跌10%

要識止蝕啊巴打

事後孔明邊個唔撚識
有早知 個個都識買邊隻股囉
呢隻仆街跌10%

要識止蝕啊巴打

利申 2.6 走曬 2.0入返
呢隻仆街跌10%

要識止蝕啊巴打

算喇,放埋一邊唔理佢喇

我都係擺下算 依家走太傷
希望佢出中期條數可以靚仔少少
呢隻仆街跌10%

要識止蝕啊巴打

算喇,放埋一邊唔理佢喇

舉例姐, 個問題咪係唔識止囉
呢個板塊隻隻升得佢跌, 愈黎愈弱勢, 揸住唔走托咩
2.6走唔到, 出多兩支大陰都唔走真係唔好係度怨點解佢仲係咁跌
要坐都唔坐佢, 坐左就等下啦長遠黎講佢仲ok既但唔係而家

利申 係度輸左幾萬走哂算
2$加注
呢隻仆街跌10%

要識止蝕啊巴打

算喇,放埋一邊唔理佢喇

舉例姐, 個問題咪係唔識止囉
呢個板塊隻隻升得佢跌, 愈黎愈弱勢, 揸住唔走托咩
2.6走唔到, 出多兩支大陰都唔走真係唔好係度怨點解佢仲係咁跌
要坐都唔坐佢, 坐左就等下啦長遠黎講佢仲ok既但唔係而家

利申 係度輸左幾萬走哂算

要感恩
唔停牌,比你走貨,開左幾次逃生門
仲想點
今日做完雙底聽日爆升的可能性
前排果個個都話尼隻會$3.....d人去哂邊
今日做完雙底聽日爆升的可能性

發夢啦 穿2蚊啦
呢隻野都真係黑仔
業績衰都算 外圍市況又要差
內外夾迫
走定繼續好?
博佢出業績靚仔少少? 雖然無咩可能
離家鄉仲有好遠 依加走又太傷真係
有無大神指點下
1. 抱著虧損部位,不願趁虧損還小的時候斷然停損。
這個分為兩種類型,一種是看對方向,但是進場點不佳,造成的短期套牢,這種就要忍受一段時間的帳面虧損,不過如果當帳面虧損超過停損點的時候,建議還是要賣出,以免發生看錯方向的悲劇。

另一種類型就是方向完全看錯,出現一點虧損的時候就想要拗單,堅信自己的看法一定是對的,結果當虧損越來越大的時候,就砍不下手了,最後就變成所謂的「長期套牢」。

適時的停損可以延續自己的投資生命,以期在下次機會來臨的時候,手中仍有銀彈可以進場買股票,留得青山在,不怕沒柴燒。
走定繼續好?
有無大神指點下

個人覺得隻股都已經衰到貼地了(星期五1415跌14.2%, 698跌3.4%) 上個月2.6撻落嚟無走 上星期捱兩棍都無走 依家先走有D唔 make sense。除非等錢使或者個市好好合埋眼都扑中,依家個市唔係好一動不如一靜, 咪又入隻跌10%仲蝕埋手續費。。。你望下上個星期698資金流向同個業績報告盈利倒退原因或者有D啟示。
走定繼續好?
有無大神指點下

個人覺得隻股都已經衰到貼地了(星期五1415跌14.2%, 698跌3.4%) 上個月2.6撻落嚟無走 上星期捱兩棍都無走 依家先走有D唔 make sense。除非等錢使或者個市好好合埋眼都扑中,依家個市唔係好一動不如一靜, 咪又入隻跌10%仲蝕埋手續費。。。你望下上個星期698資金流向同個業績報告盈利倒退原因或者有D啟示。

利申:無持有以上股票,重貨285上星期跌7.5%
1.5
1.5

跌到一蚊先再諗佢算
呢隻股真係換左幾批人討論
2.85入 -6.8k走左
買左個教訓
福建股要三思
1.5

跌到一蚊先再諗佢算

2.3 入
觀望啦

好在入左1478
抵番條數
1.5

跌到一蚊先再諗佢算

2.3 入
觀望啦

好在入左1478
抵番條數

點解樓主唔係買1478
已經可以上樓了
去咗ifc嘅朋友可以爬返上嚟啦
樓主同大家仲揸緊嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞