通達集團 698

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
一次又一次 兩蚊見
但係今日升啱啱先開車上2.3
智通財經APP訊,通達集團(00698)公佈,預計股東2017年上半年應佔純利,較2016年同期股東應佔純利3.8億港元減少20%至30%。

雖然與2016年同期相比,預計營業額將增加約9%至13%,毛利將增加約14%至18%;及毛利率將增加約1%。而純利預計減幅乃主要由於確認應收貿易賬款及其他應收賬款的減值約5381.9萬港元,以及因籌備發佈新產品而導致研發開支有所增加所致。
聽日會唔會人踩人
有無人一齊聽日上IFC?
智通財經APP訊,通達集團(00698)公佈,預計股東2017年上半年應佔純利,較2016年同期股東應佔純利3.8億港元減少20%至30%。

雖然與2016年同期相比,預計營業額將增加約9%至13%,毛利將增加約14%至18%;及毛利率將增加約1%。而純利預計減幅乃主要由於確認應收貿易賬款及其他應收賬款的減值約5381.9萬港元,以及因籌備發佈新產品而導致研發開支有所增加所致

佢有咩要發佈
樓主,勝利會歸來的
3.5目標價推遲到下年年尾

雖然與2016年同期相比,預計營業額將增加約9%至13%,毛利將增加約14%至18%;及毛利率將增加約1%。而純利預計減幅乃主要由於確認應收貿易賬款及其他應收賬款的減值約5381.9萬港元,以及因籌備發佈新產品而導致研發開支有所增加所致

佢有咩要發佈
樓主,勝利會歸來的
3.5目標價推遲到下年年尾

跌到落0.35再十合一
立即變3.5
覺唔覺今日原來係最後落車機會
點解仲有人買依隻
完啦
點解仲有人買依隻

因為搏業績會好
好明顯之前搞左場大龍鳳
業績條數,明明有賺到要搞到少賺2-3成
就知咩事

3.02入
高位配股接貨個班股東依家係咪中撚哂伏

3.02入

買得小
放埋一邊
過幾年變二十蚊
上車最後機會
聽日有無人放
之前大股東減持 之後細魔係咁入 今日尾市又有人大手大手拉上去 但收市又出個咁嘅報告 唔通係古惑的槍? 等D人IFC跳晒落嚟 反手話新產品帶來新營利爆上
Jp morgan 2.6有貨
陪佢坐
聽日有無人放

唔放啦
插咁勁放
高買低放
等回彈
應收帳減值是咪lxtv
有咩部處好
入貨博反彈
RIP
中線 唔覺得有問題
公司拎d錢去發展 所以盈利跌
但毛利 同毛利率都改善緊

但短線散戶沽壓極強
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞