[三年屯門ROLLER團]之召喚所有熱血ROLLER人

721 回覆
9 Like 6 Dislike
可唔可以入群?之前買左對好似叫fr2016既roller鞋 但冇人同我踩

FB pm
可唔可以入群?之前買左對好似叫fr2016既roller鞋 但冇人同我踩

FB pm

留個電話加你
fr靚野黎
A級 花式剎車-變態恩歲 cross ern-sui

做咩用埋d大陸名

btw, 樓主有冇試過跑快d slide, 示範片好似有d慢

張恩歲照連譯做英文唔差太遠
好少會出盡力跑 係會遠d 但呢d地太唔滑 太快雙輪or toe back slide一下已經削到碌 係維園場就可以跑到最盡
仆街唔緊要 但一粒碌就十蚊 認真練一晚去到二十 hea下算

半年前我地有去megabox玩下 班撚樣買完冰刀想試下only

轆係消耗品是常識吧
削到轆嘅意思係咪即係轆邊有忽平咗?
想知你地用咩轆slide

做咩用埋d大陸名

btw, 樓主有冇試過跑快d slide, 示範片好似有d慢

好少會出盡力跑 係會遠d 但呢d地太唔滑 太快雙輪or toe back slide一下已經削到碌 係維園場就可以跑到最盡

半年前我地有去megabox玩下 班撚樣買完冰刀想試下only

轆係消耗品是常識吧

同埋用咩啤令?

FB pm

留個電話加你
fr靚野黎

Fb inbox左

做咩用埋d大陸名

轆係消耗品是常識吧

同埋用咩啤令?

係有一忽平左 削左之後會好難剎
我地多數用斯凱汀 試過好多款呢隻最好用
但唔知呢排有冇多左好用既新野 我冇睇半年
啤零我地用一兩蚊果d 轉到就得

做咩用埋d大陸名

轆係消耗品是常識吧

同埋用咩啤令?

咁唔怪得咁快崩轆
slide要求嘅就係剎停距離嘅長度同動作嘅穩定
你地又用啲咁嘅裝備去玩
用平野就唔係唔得嘅,但係又跑得唔快

講到香港只係得你地先可以教到slide, 而自己都未做好個動作(要有速度,距離,穩定),點教人?定係覺得只係講出黎就識點做?

做咩用埋d大陸名

轆係消耗品是常識吧

同埋用咩啤令?

咁唔怪得咁快崩轆
你地又用啲咁嘅裝備去玩

講到香港只係得你地先可以教到slide, 而自己都未做好個動作(要有速度,距離,穩定),點教人?定係覺得只係講出黎就識點做?

唔係一定貴同高階既野先玩得勁
教我地玩果個都係用緊同一套野 佢地大陸全部都係用呢d a級b級剎六七米 你又點睇?

你呢個港隊式諗法我一向都覺得好得意
講真踩roller唔係我地既全部 只係我地興趣
如果我地唔識教人 而家應該大家都仲係玩緊t剎

我又唔會叫你做到先出黎講 只係講之前做多小小功課先 唔好下下拎港隊果套出黎達人 我地玩緊a b級剎 佢地仲玩緊powerslide

做咩用埋d大陸名

轆係消耗品是常識吧

同埋用咩啤令?

咁唔怪得咁快崩轆
你地又用啲咁嘅裝備去玩

教我地玩果個都係用緊同一套野 佢地大陸全部都係用呢d a級b級剎六七米 你又點睇?

我又唔會叫你做到先出黎講 只係講之前做多小小功課先 唔好下下拎港隊果套出黎達人 我地玩緊a b級剎 佢地仲玩緊powerslide

係咪你地閉關太耐,出面已經有人做緊穩定嘅b級slide 睇返你地嘅a級slide連基本嘅2米都冇,出唔到場面wor,打下飛機就得
係咪港隊就唔講啦
港隊仲做緊powerslide? 係咪講緊玩平花果班?咁你咪用你地嘅平花同佢玩囉

無可否認你地係有啲實力,但真係未去到目中無人嘅程度
香港除咗你地之外冇人可以教到slide? still young man
不過咁講,如果你地只係打下飛機就算嘅,用咩裝備都冇問題嘅

做咩用埋d大陸名

轆係消耗品是常識吧

同埋用咩啤令?

咁唔怪得咁快崩轆
你地又用啲咁嘅裝備去玩

港隊式諗法
用同一套嘢無問題㗎,你技術有同一樣嘅質量咩
認真全世界玩刹車都係玩速度距離穩定㗎啦
咁有你踢波識的波射波得啦,駛撚傳得準射得準咩

其實港隊6年前未有人出去比刹車嗰陣都已經有人識B級招

利申非港隊加A0

做咩用埋d大陸名

轆係消耗品是常識吧

同埋用咩啤令?

咁唔怪得咁快崩轆
你地又用啲咁嘅裝備去玩

係咪你地閉關太耐,出面已經有人做緊穩定嘅b級slide 睇返你地嘅a級slide連基本嘅2米都冇,出唔到場面wor,打下飛機就得
係咪港隊就唔講啦
港隊仲做緊powerslide? 係咪講緊玩平花果班?咁你咪用你地嘅平花同佢玩囉

無可否認你地係有啲實力,但真係未去到目中無人嘅程度
香港除咗你地之外冇人可以教到slide? still young man

睇黎你都係果邊d人 你開心就得啦 反正我而家都係hea玩下 穩定既b級slide應該都係小魚(定小如?唔係好知邊個字)做到?定新入果幾個男仔?

之前同fd係出維園玩未有維園場前間唔中都去長沙灣玩下 咁樣算唔算閉關? 都凈係同下小魚剎下 其他人都係坐係場邊睇 我自己係外國玩左半年都冇咩點踩 我個fd又冇踩幾年 睇黎呢半年你地進步好大 都係好事黎

雖然唔係香港 但都有keep住睇下 而家你地玩到咩level?eagle起到雙輪未?對上一次我有片好似係港隊選拔 恩歲都有人wow

我hea玩差唔多練到cross ufo 不過係你地眼中既三米標準不值一提

如果你地真係咁勁咪多d黎我地場玩下 唔好下下都要我地出黎 你入黎同我出黎都係咁上下時間交流交流
講到咁勁做咩唔多啲出黎玩,交流下呀嘛

利申:非港隊

來回三個鐘仲有車錢 下下都要我帶隊出黎咩 點解唔你地黎我場拍片 而係我地去你場拍 邊個出邊個唔出一眼睇哂

我成日都叫你地入黎一齊玩下 係你地唔姐 而家我地出 又話出唔夠 大佬我地為興趣 又唔係終身事業 我地仲有好多野要忙
我八月二十五號會返返香港踩
果晚我地會成班出返黎玩
得閒咪一齊入黎陪我熱下身
半年冇認真玩唔知自己退步到咩水平
唔好講到我一定係咩團體嘅人咁
我比較鐘意自己踩多d, 自由人一個

只係覺得你講嘅野有d自大, 「剎車方面如果我地都教你唔到你就要返大陸學了」??? 係咪太過睇少香港嘅slider?
唔好講到我一定係咩團體嘅人咁
我比較鐘意自己踩多d, 自由人一個

只係覺得你講嘅野有d自大, 「剎車方面如果我地都教你唔到你就要返大陸學了」??? 係咪太過睇少香港嘅slider?

個post我copy左兩三年 不過都係果句 無謂做keyboard 有料既入黎show返兩招 唔好趁我唔係香港黎單單打打 呢個幾男人既表現 我從來都唔係果種有勁人玩就會縮埋一邊玩手機既人 呢三年我不知幾想有人教我 唔洗我自己摸索

事關我唔鐘意返大陸 所以米高d訓練營我冇去過 如果你地係我走左呢半年突然咁有料到我又想學下野 我而家卡左toe toe cp同cross ufo好耐好想學 等我返黎再跟你地學下野
如果今晚黎玩果三個唔係你 我係到講聲對唔住先 係我誤會左你

但我一開始好聲好氣慢慢解釋 而你句句都針住哂 好難唔比人一種你好勁既感覺

我地唔算好勁 對比返大陸黎講只係垃圾 因為我知而家我地level頂盡只係三年前既比賽水平 但我地起碼有比賽唔會係選拔就比人踼出場既本事

如果想我del 可以show下d真本事
我都相信係我離開呢半年 整體水準係有進步 起碼多返小小人玩到c同b級

但我一開始好聲好氣慢慢解釋 而你句句都針住哂 好難唔比人一種你好勁既感覺

我地唔算好勁 對比返大陸黎講只係垃圾 因為我知而家我地level頂盡只係三年前既比賽水平 但我地起碼有比賽唔會係選拔就比人踼出場既本事

我都相信係我離開呢半年 整體水準係有進步 起碼多返小小人玩到c同b級

不如睇下2014年SSO嘅比賽片段先
https://youtu.be/MWwkoYgQMzU

三年前黃海洋嘅十米toe backslide同heel toe UFO接heel toe unity,即係可以做到啦,果陣已經有人做cross UFO,就算係簡單啲嘅雙輪b級技,佢地做出黎都好穩定,呢個只係三年前嘅比賽水平
選拔唔會比人踢出黎?係咪唔記得仲有速樁/花樁

背熟啲規則先啦,唔係用把口講就係架

不如睇下2014年SSO嘅比賽片段先
https://youtu.be/MWwkoYgQMzU

三年前黃海洋嘅十米toe backslide同heel toe UFO接heel toe unity,即係可以做到啦,果陣已經有人做cross UFO,就算係簡單啲嘅雙輪b級技,佢地做出黎都好穩定,呢個只係三年前嘅比賽水平
選拔唔會比人踢出黎?係咪唔記得仲有速樁/花樁

背熟啲規則先啦,唔係用把口講就係架

我又冇話決賽
決賽之前仲有分幾場
練簡單花樁同速樁有幾難
如果你係琴晚果三人其中一個
如果你地冇收埋d勁招都係閉關多陣 就算我冇玩咁耐都係勁過你小小
無謂係到做keyboard fighter講咁多 25晚出黎一齊玩下囉
到時你係有料到之後咪比你打飛機 反正我都打左咁耐 又冇咩點玩 正常你地應該勁過我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞