正式宣布今晚連登已淪陷

1001 回覆
10007 Like 188 Dislike
幫推!
你岩,推
不割蓆 不篤灰
不割不分
同埋 多謝每一個
五大訴求 缺一不可
各自努力
支持

不分化 不割席
be water be smart and be humble!
各位巴絲,我哋要團結呀
Be water be humble

唔係針對你,而係話緊全部人都可以俾多少少體貌

想回應下過萬隔離Post:
我由心敬佩每個用唔同方法守護香港嘅人。不分化、不割蓆。

前線:辛苦哂、勇武之餘記得保護自己、不被捕、Be humble
(個別例子借鑑:我自己有個FD 行得前D,會好Proud of 自己可以為港捐驅咁,有時會喺wts gp、ig 大大聲話俾人知佢會衝、今晚又食催淚、差D 俾狗拉咁,行得前嘅唔好太睇少班狗,仲要自己食誠實豆沙包咁認喺現場

和理非:不割蓆,有諗法嘅理性提出分析,等大家再重新檢討修正方向,好似隔離Post呼籲8月中下和理塞商場、機場,唔好淨係鬧,大家槍口一致對外。政治唔係不停做「啱」嘅嘢就得,唔好太政治潔癖。

其實尋晚夜媽媽喺天橋見到有個呀叔用部手機由橋上影落橋下,張相起哂格,唔係影大頭近照都俾橋下用laser 狂射。我明,防人之心不可無,大家保持警惕、保護手足。

但想提下大家真係不妨拎多少少耐性,呼籲保護前線,解釋唔好影相嘅目的先,睇清楚人地先鬧啦,真係有好多人俾大家嚇親架。

Sorry 1999
To真心膠:
你自己諗下一直以來前線都係搵命博,又會俾人拉,一拉就有機會坐十年,俾車撞唔還拖?俾黑社會打唔還拖?俾藍屍打唔還拖?唔通報警呀?喺我得知情況下,前線打人不外乎以上三點

和平我地未試過?淨和平我地未試過咩?冇班前線用生命做輸出分分鐘連暫緩都冇呀,個個習慣晒前線俾人開槍打,但真心膠又接受唔到前線升級,不如你上下去擋下子彈啦

Btw,凌晨p牌網軍都好撚多
前線做咩我都無條件支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞