我係北角福建人 連登仔同我入黎

1001 回覆
8690 Like 35 Dislike
係!
推上去
如果唔係又會陷入民鬥民
將矛頭指番去政權呀
入機場 入機場 入機場
屌 我地會唔會識
如果樓主你講既係真
希望你可以用你既關係去同佢地講比人呃左
要解釋埋天水圍義士既來龍去脈
成件事係共產黨想我地香港居民自傷殘殺既局
叫佢地以後唔好再信呢d傳聞
Fact checked?
係 要話比人聽政府搞來鬥
其實同佢地傾下點解佢地當初要黎香港
巴打話因為文革 又可以spin番去中共度
屌你福建佬
你唔撚出聲撚知你福建
仲要老實講小弟唔識分啲方言點搵福建佬打
無腦真係好可怕

[文宣請入]呢個星期我地要做嘅事
https://lih.kg/1419936
今日我係鋪頭做緊
基本上大家都同意我講嘅野

過左一晚 我出完post其實都好驚
我唔想兩方有任何一方有事

我重申 福建佬好蠢 但佢地絕對唔會做得出無差別攻擊 你都見佢地尋晚幾廢

今日又有人傳帶一千福建佬黎搞事
所以我今日就係叫所有係香港嘅福建幫留在家中

當然 如果樓下真係爆發衝突 我會以香港人身份 保護被攻擊嘅任何人

以下係我同我屋企班福建佬嘅呼籲
大家自行權取

昨日我都係用呢個論點同佢地講
佢地其實一聽就明

所以出左黎搞事嘅十數人
可能係收左錢
但我覺得最有可能係佢地特撚別蠢
都好
起碼有啲人明返咩事

[文宣請入]呢個星期我地要做嘅事
https://lih.kg/1419936
我係元朗人,其實同元朗市民被襲情況好相似,d人被煽動話黑衫入嚟搞元朗,叫d村民要自衞,當中當然有加碼+黑社會,北角福建幫又有人同佢哋講話有黑衫搞佢哋,d人就出嚟,有巴打話比人誤導入咗北角唔知咩事,好明顯有人做緊煽動嘅工程,西環應該出唔少力....
突然覺得依個政府終於有翻共狗黨既影子
住紅土既福建底香港人留名

老豆老母都係80年代落黎香港
老豆好多年前已經過左身,唔知佢政治取態係點
老母都好少講政治,但暫時亦冇講咩說話鬧班年青人

雖然我唔係住北角,但以我理解,應該都唔係咩鍾意搞事既人
希望大家可以搞清楚成件事,令所有福建同鄉都明白畀人利用緊
龍湖大埔人
今日無人話要去北角。樓主貼撚出黎係咪想煽動黎北角送頭

請各位義士唔好沉唔住氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞