我係北角福建人 連登仔同我入黎

1001 回覆
8690 Like 35 Dislike

黑警冚家剷
有咩方法可以解決?
不如試下次有呢類型消息,直接放上黎先。
咁起碼唔會畀人懷疑馬後炮;
同時有時間線可以證明到畀中立人士睇政府的詭計。
無鬼就假,一到sogo位無10分鐘就叫人去北角。但呢件事亦都反映左行去邊前大家要諗清楚去果到的目的,同埋如果好似樓主咁收到疑似消息,都唔好怕柒,上黎講定聲先
-.-我父母都福建人...琴晚就傳緊話要黑3要入北角打福建人了,我先同屋企人講唔好信比人利用啦,最後真係唔知點解會去北角打,明知有人故意挑起事,就唔好中計了
我哋真係要做嘢,大家記唔記得之前
屌你老母垃圾政府
多年黎選擇冇人爭自動當選.....
聽聞好似一個住堡壘街,一個住炮台山康明苑
有鬼!
講到冚家黑衫黎打你
你都只係得十幾人
真係打起上嚟你死撚左啦
我都係同鄉
一出世就住新都城
放火係鬼
要諗下佢set個咁既局有咩用
1. 福建幫圍打示威者趕走佢地
impossible, 一開始就知人數上分別
2. 營造示威者亂打市民形象
咁多鬼影定相班人渣棍,前後矛盾
3. 挑起福建幫vs示威者全面戰爭
比較有可能,但睇巴打們講好似班人無咁大勢力,家陣連元朗黑社會都要潛水

4. 純粹巧合

btw港共在暗,我地明,只可以見招拆招,頂硬上,中左計再諗點解決
福建人落到街發現黑衣人都係講福建話,即刻嬲左。
係咁講 SaiLinMu~(屌你老母)
https://youtu.be/FaTvrfUcjZM
記得細個有次睇新聞 好似話蔡素玉辦事處比人搞定乜 跟住我話佢抵死 然後比老豆鬧
放到藍絲同十四億眼中 就係愛國同港獨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞