我係北角福建人 連登仔同我入黎

1001 回覆
8690 Like 35 Dislike
驚見到親戚 不了
會唔會有得send呢個post俾嗰班準備搞民間記者會嘅group?我地一定要澄清兩邊都被利用,唔好俾狗分化
如果係嘅話
唔該樓主同啲鄉親父老講清楚
借義士攻北角
北角福建佬當義士黎踩佢地盤
想借福建佬既手黎打義士

不過今日咁睇義士先贏一場
好撚團結地9UP吹水就有, 實質互相卸膊推黎推去, 面一套心一套既超級世界仔, 不過蠢
重組警隊 獨立調查
五大訴求 缺一不可
光復香港 保衛家園
8.11會唔會又出班Fucking廢老
這個真心要推!
巴打可唔可以同爸爸解釋返
如果你哋唔拎棍 其實冇手足得閑理你哋福建人
(一手) 開心分享by福建黃屍孫仔
https://lih.kg/1416247
唔好意思 簡單介紹番自己
我住左二十九年北角 香港出世
老豆呀爺一輩文革走難落黎

屋企有間鋪頭就係今日北角糖水道開拖個頭

想交待番我今日所見所聞

朝早出門老豆係谷同屋企人講左以下一句說話

當時唔覺得d咩 因為知道今日罷工
老豆普通一句提醒

我今日大部份時間都係鋪頭
(係 我無陪大家罷工 好對唔住 屋企責任我廢尻)
鋪頭伙計九成福建幫
日中時份 佢地同我講 話佢地收到msg
話今晚黑衫會黎打福建幫
我都同佢地講 佢地撚知你係咪福建人咩 點會識分

然後 係下午接近3~4點就收到通知叫附近商戶六點全部落閘

最鬼嘅事就黎啦
天水圍拉左一班𡃁仔𡃁妹 全部要送去北角狗屋

我知道港島義士們都係接近傍晚先知手足俾人送去北角警署 先決定夢遊去北角狗屋

之後發生咩事 大家都睇到

細佬我後知後覺 屌你老味成件事咁撚鬼嘅?!

點解夜晚先決定嘅事 一早福建幫就有人知義士會黎北角?

我呢個post唔係想幫福建佬洗白
我老豆個輩真係好撚蠢 但福建佬係好團結

我只係想話俾大家聽 呢個政府/共產黨/香港警黑係幾咁仆街 故意咁挑起兩個族群嘅仇恨

最後 義士們如果你地被打 我絕對支持你地自衛/還拖

Sorry for 1999

光復香港 時代革命
但冇無差別打人?
好似因見成堆黑衫就上身?
共產黨一貫做法
所以你啲義士都係低智商???不知福建人團結???要挑釁???
呢條友咁似岩岩比人圍果個既
Push
我估係佢地mon post再部署掛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞