我係北角福建人 連登仔同我入黎

1001 回覆
8690 Like 35 Dislike

政府專登搞到民眾鬥民眾
福建佬只係一班好團結地得把口吹水既鄉下佬, 叫佢地去打人都係企係度渣留灘扮下野咁, 係特別蠢果個先會跑最前以為有人會跟, 結果比人打到豬頭咁返黎既就係果個
聽我講兩句, 生於斯, 長於斯, 我流著香港血
但目前的暴力程度, 好明顯已經超過大部份香港人能接受的程度
咁樣玩落去無可能有益處
玩火, 破壞警署, 對罵, 香港人打香港人.... 已經可以預視,香港醫番都晒藥費
我地無BNO, 無green card, 得張身份證同八達通, 我仲要生活架!!

請立即收手!
回歸和平理性!
坦白講, 我真心同極端暴力割席架
咁你要好好同你班叔伯兄弟解釋今次件事
唔好俾佢地誤會
直接話班狗挑釁兩派人打
靠你喇 手足

背後咪又係中聯辦,集中火力屌9 689 , 全部差館門口噴 「梁振英連累你和你的家人」
黑衣好人炸,,基本本上捉到可以打斷你地隻手,建議你地福建幫唔好再出黎撐喇
Push
more details,交畀傳媒,制死黑警
似係夾埋 但福建佬敗走喎
嗰啲咩福建同鄉會有冇份做謠
阿叔想翻版元朗白衫人打市民,點知連格屎字頭都比義士剷平
Push
好撚嬲。。。,
政府同建制派有好多大陸某某同鄉會聯絡,
每逢選舉同親中活動都會搵呢啲同鄉會。

差佬今日好明顯會安排左差佬打落去北角
公海同前線亦不意外會有鬼帶班手足落去

福建佬俾政府利用,手足都係
北角好彩無事,荃灣有人俾人打爆頭
上次元朗班白衫都係以為黑衫入去搞佢地,而呢啲信息都係政府傳出黎,安排俾市民vs市民
黑社會以為人地搞佢,手足以為俾黑社會伏
其實矛頭要指返去政府先得
成班復健狗係WeChat圍爐打飛機
好多字都唔撚識打 所以晚晚聽到我老母同佢班同鄉d對話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞