攬炒?連青人真天真

391 回覆
76 Like 2216 Dislike
就係窮人先有資格攬炒 因為夠窮先顧忌 社會只會窮人多過有錢佬好多 可以死10個當5傷 再嚟過一鬥二批三改破四舊 你地班黑六類走得甩咩學你話齋窮到一窮二白個個就身家清白 開批鬥打倒嘅都係地主階級 有無聽過以前嘅幹部講阿 打死一百個地主 死不了一個僱貧農 就不要緊咁有錢呢都要上山下鄉加入牛鬼蛇神隊保存到資產去外國?到時都係人在天堂 錢在銀行
睇得出你好驚咁喎
仲要專登開post屌人貼成副身家
唔通我一早將d錢呀地呀放哂係外國準備同香港人攬炒都要話你知咩
以為你有一億, 只有1000萬多dd
你冇資格出聲 話被攬炒囉
你不如先理解下第一個"攬炒", 係邊群人幻想出黎既遠景
你其實最近學中文?
共產黨點樣係國民黨手中搶中國返去 知唔知啊

我地點樣黑都唔會夠萬惡根源共產黨黑

一把年紀唔了解歷史就9 up

攬住你D臭錢快D歸西啦
連青人係咩地方嘅人嚟
我最想就係攞綜援㗎啦
到時同啲廢老新移民攬炒
一陣炸鳩晒你啲樓
有方法你條撚屌就唔駛出黎吠啦
唔緊要

再講多啲,反正你死左都帶唔到落棺材
On9,我講嘅野你唔回應,扮識字,死得啦,文盲一個
呢到的人又真係唔怕出解放軍友架啵
當你咩都供斷,財務自由啦,到時咩都跌的時候,你租都收少左架,股票賬面你都蝕左唔少,你派息都少左架,咁你都維持唔到而家咁揮霍的生活水平呢?
定要慳d 再all in 掃平貨呢,掃得黎,2047又就到啦,仲有幾多個十年比佢地升返上正常價位呢。

唔介意開你個 Portfolio 黎同你做個風險評估
多行不義必自斃
Hide Blocked User - 千萬窮能
Show 張現契先好出聲啦
唔准話樓主無錢架 樓主明明係智識份子 有錢人 大地主 資本家!
其實如果照你咁形容啲人個個變左要行乞 你地既得利益者就情況更好 咁擔心嘅應該係你地喎 因為啲人犯罪成本都變到好低好低 教育水平高嘅地方犯罪率低因為無理由讀完幾年大學 有得做專業人士走去坐監架 但如果個個成世預左行乞一定無所顧忌
呢個樓主可能拎緊老綜,咪話大家無得同佢攬炒囉 佢智力咁低,有撚公司請佢咩,俾到盡做下清潔工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞