[Switch] 劇透討論請用五重引用(見#1) | FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (4)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
應該冇限武器,你練主角法師一樣用到劍,把專武先緊要
有幾多章?
藍線22章
top1係聖戰,
top2係蒼炎?
要吧
聖像同騎士團好似可以繼承
請問一個週目係咪刷得夠名聲升聖像
玩到藍11章
感覺係你幫邊個國,就會覺得邊個國係正義,對方係邪
我知 我其實想知一個周目獲得嘅名聲點有冇上限
女皇艾黛中級升重甲係唔係正確選擇?
本來想睇埋主角同boss對話先過
一下critical搞掂,天刻都冇用
領主定重騎好?
重甲個滿職技金剛一擊好似好過領主手加减
我比較睇重gameplay同支援果類角色互動,主線故事唔係最重要
有時都唔係好知應該點評價加賀嘅FE

個人意見,分Tier咁排:
1 - 蒼炎/曉
1.5 - 今集,全破之後再睇上定落,覺得主要問題係pacing,希望有初見經驗後會有改善
2 - 封印/暗夜,gameplay做得好出色
3 - 聖戰/776/聖魔/紋謎remake/Echoes,好壞參半,玩落幾enjoy
4 - 烈火/暗黑龍remake/覺醒/白夜,同上,但玩落麻麻地,其中烈火我玩咗唔少次,越玩越覺得唔對路
99 - 透魔,算鳩數啦
曉之女神早排係pc用模擬器玩成日彈
之後冇再玩
烈火之劍就爆機
除非特登練否則呢個lv嘅職業唔會練得滿個特技
你鐘意特登練嘅可以兩隻練晒添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞