[Switch] 劇透討論請用五重引用(見#1) | FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (4)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
唔洗教書咩?
其實多唔多人用講習?我見淨係得幾丁友加少少咁好唔抵用
試過一次之後就覺得唔值
嘩屌 原來打hard mode無得刷exp
我想問你哋打hard係咪升死一隻咁打
平時都有得個別教學生啦
散步又可以搵教師教返自己

琴晚衝進度 撳休養算
友好B會穩陣啲,但都唔一定
我挖紫毛宅女,屬性點20+友好B都唔肯,但一個月後突然走嚟想入隊
要魔防高就更加要挖Ingrid
我剩係靠每個月定左個2-3個指導日先指導(前一日要升定N個人既幹勁去滿, N=可指導學生數目), 其餘多數都係散步, 如果有出擊支線任務就搵個冇指導既weekend去打
個人唔會打除左外傳既出擊
揀錯左normal 無打過任務同free battle都切菜咁切
希望完一週目嗰時佢更新左lunatic可以變返以前既難度
我normal打咗5章就決定用hard重打過
hard難度如何 希望最少有封印normal咁上下
而家打到啱啱打到5年後,
都會有機俾人圍死嘅

但前半最後幾章,feel到自己明顯level太高
出擊時會見到建議level
有無見過gameover 個畫面
我淨係因為7lv去挑戰死神騎士先見過
我覺得冇封印N咁難不過我好耐冇玩過封印N
都有死人用過天刻嘅
玩親都玩封印hard 本身已經難 重要顧住個rank 真心好玩又有挑戰性
二周目有冇得轉難度?
第一次玩, 輕鬆D當睇劇情, 完左一次先玩難D
追埋rank就真係未試過
又唔係睇住requirement嚟追既 盡量啦
不過都未試過s rank 上次打都係A
我玩紅色
主要都係平均咁升
但主角 皇女 同外族女感覺上勁啲
其他人就各司其職唔會拖後腿
其實hard限咗冇得刷仲好
玩落會有挑戰性好多
利申:玩咗幾日先玩到一月
固定月頭散步一次,幹勁唔夠用就再散步,其餘出擊

因為我覺得講習+6條友50幹勁,不如散步仲好 又可以加教導lv又可以加幹勁加好感
夠人用其實唔挖人係咪好啲
對面少左啲人劇情好似冇咁完整
有冇人玩過皇女之後唔想玩另外兩個學院
我第二次玩左皇女線之後,有d唔想同佢做敵人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞