[Switch] 劇透討論請用五重引用(見#1) | FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (4)

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
古隆達茲會戰1回合過咗()
今集啲好勁
其實係b左就一定挖到人?
又係個咩大隻on9盗版垃圾劇透
條友發售前三日串正版嗰時已經block咗
屌我block 遲左, 仆佢個街
咁我重新玩過
唔刷爆啲技我唔會行出門囗
終於玩完皇女線
老老豆豆個劇情真心唔算非常好
最後個堆黑幕完全無視左咁
無啦啦咩大炮炸左個城講完又冇左件事繼續打
然後打鳩黃色個度完全覺得為打而打咁,人地中立反而打鳩人先
最重要係呢個時候藍色同教會個邊竟然唔夾攻佢由鳩得佢滅完黃色再打自己
呢啲軍事天才抵佢亡國啦
我仲期待有啲三方混戰嘅場面點知係對面排住隊比你滅團

總之成條線幾乎完全冇解釋到個世界咁
主角個世身又係輕輕帶過同冇講冇乜分別
龍/獸究竟係乜黎又冇乜著墨
完全就係為打而打,總之滅晒對面啲國家一統天下再殺埋條蜥蜴就世界太平咁
主角冇左女神之力我睇你事後點對付班黑暗蠢材

所以真係好想玩番其他線睇下究竟發生乜事
有冇人可以分享下教會線會唔會補充多啲?有留個save係度諗緊load黎玩教會定重開玩藍先好
打黑獸唔小心死左紅屍副手重玩又好耐,算la,由佢死
唔該晒
咁我即刻開藍國先
點解唔用天刻
劍角用過Felix之後,轉去黃色要用Ignatz,真係差九條街
唔睇,自己玩
Btw你地究竟點樣咁快玩到二週三週玩晒啲路線?
揀easy mode再瘋狂skip戰鬥?
我一週目冇花時間挖角但散步有搵晒啲對白做晒支線有釣下魚咁,最終都用左大約40個鐘左右
定係你地唔駛番工

我normal+經典冇特登練lv但會打外傳間中見紅色自由任會打下
好似冇你地講咁無雙
5年後開始有些少難度
劇情關都係要計下數用下天刻咁
雖則未至於卡關,而且同以往啲火紋比就應該係輕鬆好多嘅

我黃線都係用Felix
敵人回合自動skip
玩唔會死人
咁會快好多 睇晒所有劇情有時間先再玩經典
利申 剛開始round3

(人大左 無咁多時間可以慢慢一步一步小心打 只好節充)
記得之前有個巴打講過點樣快速load番去主畫面 有無人可以講多次
+-LR
唔該巴打
想問下挖角問題
成日見條件都有魔力
又搵唔到魔力點升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞