200萬人網上購物平台初步結果 (2)

1879 回覆
5706 Like 42 Dislike
推! 8月5罷工!!!!!

今日(7月29)1500-1830會有義工係旺角東天橋擺街站等無上連登的市民都可以寫底感受比我地,希望大家支持
【眾籌】 已集合超過1000名巴絲感想 香港編年史
https://lihkg.com/thread/1379634/page/1
呀呀呀呀呀
但有個問題, 比人斷貨源點搞
push
推,支持
做到我就供
識網頁設計同物流 不過好難做到唔計人工
我俾下意見啦

1. 網頁設計
其實一開始已經可以自設網站
webstore + membership pro + suggested product
唔會貴得去邊 但係要錢買plugin
連埋人工可以最平有公司做到5/6萬 不過IT野唔夠錢就有機會爛尾

2. 物流
倉:
100種貨其實係易控制
FMCG要小心食用日期
唔好用ORDER PICKING, 用BATCH PICK
長期黎講 最好連埋個WEBSITE BACKEND出PICKING紙

倉最平係一輝 不過紅底
可以問一問各大農場有冇位放
D位都係大西北架啦

車:
義工地鐵交收好晒時間
COST會貴
同其他細舖傾"暫儲" (姐係好似順豐咁, 不過係普通舖做咁解)
最重要係保障客戶身份,提供現金同面交服務.
幾好。幫到人又幫到自己。

啲蛋好臭 點整熄!啲蛋好臭!有計整熄!啲蛋好臭 好易整熄!
https://lih.kg/1380758
利申 同時識2樣野好易自爆勿相認
概念非常好,保護為香港出過力嘅義士,絕對要支持!
我無乜技能幫到手,只希望您們能成功,我一定會每月買野支持,大家加油!
加油!一定支持
直接入水貨囉
可以幫手做database 同數據分析
Push
我想幫手做義工,本身係蚊型trading公司partner,上環有office可做收發
每月起到買廁紙都夠~
push
另外我地公司做緊個課程係教人整WEBSITE如果搞得成都可以試一試JOIN埋 不過比起其他野係偏門啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞