「遍地開花」警察有野講

416 回覆
2743 Like 182 Dislike
如果有良知
希望你能夠 要以保護自身為前題下
揭發警員不當行為
盡量搜集證據
剷除警隊害群之馬
欣賞你 希望你保持初心

不過都要屌黑警 希望你地明白
其實好兩難
想良心警留係警隊,因為你哋仲可以勉為其難咁對無辜既市民放吓水,或者拉住啲失控既黑警。
又好想你哋快啲辭職,一來唔想你哋留係個大染缸警你哋失身,二來第日真係萬一查起上嚟,即使你哋係果萬份之一既良心警只係扮打放水畀市民走,兵慌馬亂根本無可能證明到,你哋就變咗要陪班真黑警陪葬。
我覺得你哋為自保都係快啲辭職好啲......
支持白警出嚟一齊與民眾抗爭,話俾班高官黑警聽乜嘢先係真正嘅警察

今鋪一定要曬佢欄,白警你哋會甘心俾班垃圾黑警騎住咩?
你地唔好俾班狗撚啦 篇野佢地根本冇誠意 仲撚返我地轉頭

1 你話我地收錢 外國勢力 你不予置評
姐係話:你地收錢 我地都唔撚出聲啦
明知係屈 你都咁講

2 你話你相信眼見為實 2邊都有暴力

69 612你地收人物資收曬人gear
你班狗打撚到手無寸鐵既示威者啪啪聲爆曬光盲撚左肌壞死流燶喉嚨灼傷 濫用不必要既暴力
有咩資格話我地暴力?
你地full gear打市民 郁手先 唔可以打頭 掟磚鐵通
都唔撚係你地唔盡責任守則 係要話我地同你對等 話到示威者你地有錯

咁叫認錯咩 屌你老母?

眼見為實? 元朗班人拎曬架生 眼見為實? 你明知元朗有事都唔衝出黎保護市民?

3 篇野叫你地班仆街做返5大訴求 做唔撚到 笑7你地炸
總之你話佢死全家就唔得

禍不及家人?
你班狗full gear 咁搞緊我地下一代呀
入屋凶9埋我地d屋企人

叫撚左你地罷工十世啦
恥與為伍都做唔到呀

咪又為份糧 收住錢打人
0.0002%咋
928雨革後仲做狗既人
有咩原則可言
好既都走曬
Salute
真警察
雖然我讚賞你哋敢企出嚟講嘢嘅勇氣
但好似你地咁嘅警察實在太少啦
我無辦法再相信警察
我會繼續叫你哋黑警
笑撚死 咁就信班狗
呢2個post的相反映左警察有很大問題

從來未見過禁多警察委任證
https://lihkg.com/thread/1368252/page/8

你地有留意
支持獨立委員會/承認黑警問題
的警察 很多時的情況是 基本上都係只有自己一個show証
(文職好少少 果張有幾條友一齊)

只要對比
恐嚇張建宗
一張相同時10張,20張,30張委任證疊馬的情況

基本上警察內部有理性果班的勢力
係已經極度碎片化
雨革後 情況應該係加劇.........
由佢沉喇漂白po
回頭是岸啊
終於等到有真正既警察
我地屌既係黑警
支持有良知既人 獨立調查還真警察清白
聰明
Respect
要搵到自己友都唔容易
記得保密好自己身份 驚有鬼
一邊收錢打市民,一邊大叫我都唔想架
呢個就係佢地制度問題,埋堆有靠山升職易
唔埋堆,想升?發夢啦
我淨係知21號果晚元朗果班係真黑警, 或者係一班冇用既警察, 見到打交居然走左去, 佢地2個人共24飛指彈, 你警察向天開2槍, 我唔信佢地唔停
呢個團體已經係冇得洗白架啦
出呢個po只可以證明到你哋幾個仲有少少良知
我最期待既畫面終於出現啦,希望呢個情況越來越多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞