「遍地開花」警察有野講

416 回覆
2743 Like 182 Dislike
希望有更多白警發聲
白警一生平安 罷工需要你地
多謝你地
Btw「我們不介意社會大眾責罵我們為黑警、走狗」
咁就大濟,你地唔介意咁應該班真黑警更唔care,多謝提醒!改下稱呼先
minority vs majority....so sad
3萬個警察 5%都1500人 撚有咁多咩
多謝你哋令我仲信香港警察有好人
支持白警
警察哥哥多謝你地,另外啲仆街黑警死不足惜,禍必及妻兒
冷靜啲 依家開始有第一批出現 可能慢慢其他會企出嚟呢 又唔係過埋聽日我哋就唔遊行
有冇諗過係唔想畀人認得手字 所以寫到咁
d字咁靚 全部文職嚟?
此帖必紅
親自寫好有誠意
拉咗你啲犯法同事再講使命感
無論幾多次我都係咁講
去到今時今日都依然留係警隊唔辭職又唔罷工,根本稱唔上咩清泉
三萬個警察冇一個係無辜

如果係呢一刻真係有心回頭做返個人既話,一係就呢班所謂「真正既警察」係內部進行反抗
人丁單薄做唔到既話就罷工,都係冇用既話就辭職以表決心
以上既要求聽落好似好苛刻,但咁係應份,因為咁耐以黎呢班人都冇做過啲咩係對得住「警察」呢個身份
唔係話自己只係個文職/基層乜乜物物就可以甩身,一直以黎都冇發過聲公開反對警隊既暴行,甘心淪為政治工具,以「執法」為名替獨裁政權一次又一次傷害同壓迫香港人民
所以呢個警察「冇做過XXXX,佢係無辜既」係講唔通,正正就係因為佢地咩都冇做過所以先有錯

要挽回尊嚴,重新得到香港人既信任既話,就唔能夠好似其他公務員咁影張相打幾隻字話自己乜乜物物就算數
用行動黎證明自己對得住香港警察同香港人既身份
[重要] 慎防 遍地開花 入面想漂白嘅黑警
https://lih.kg/1368753
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞