【重生/多甜】 愛讓他的心裹住了隻惡鬼

1001 回覆
98 Like 5 Dislike
聽日樓主就由癈青退化為奴工
多數夜晚先會出文
放假星期六日會更多d應該係

朝早就要靠各位巴絲推post la
有睇緊ge 讀者可唔可以留吓名
講吓你地有咩意見
好想知你地點睇我筆下嘅男女主 同男二

希望遲下我都有得做奴工
樓主翻工加油 但都要岀文架

好耐無睇有咁多心理描述嘅文
真係好鐘意 睇嗰陣會好自然代入角色
雖然女主識男二在先 但總是覺得男二好衰
好似處心積慮要得到女主
而女主就蠢蠢地咁 好彩有文華係佢身邊
希望佢地兩個以後可以少啲誤會 多啲甜

雖然無成日留言 但唔代表我無睇架

絲打又係final year?

我幾鍾意發掘人物內心行為
特別女主敏感懦弱鍾意亂諗嘢
寫到佢地明明深愛對方又誤會重重果陣

但如果掉翻轉文華係慕凡嘅位置
可能會比佢更處心積慮

不過同慕凡唔同嘅係
文華唔會做出咩迫於無奈放佢走嘅決定

得閒多d留言 好想同讀者多d互動

係呀 last year

佢地嘅愛情真係唔容易啊 如果文華嘅位置唔係咁高 唔知結果會係點呢?
多數夜晚先會出文

講吓你地有咩意見

心急睇文miss左樓主個post
樓主加油啊
好中意睇男主表面同內心個種反差 好有魅力寫得好好
本身覺得女主懦弱到有啲過分 不過諗起男主係男道大佬 又驚得到唔好既答案 唔敢問都正常既
希望佢地以後可以坦誠啲表達自己 甜 見佢地將啲野屈晒係心到 搞到我都
至於男二 唔可以俾佢得逞
終於放工
衝緊番屋企打文
多數夜晚先會出文

講吓你地有咩意見

希望遲下我都有得做奴工

好似處心積慮要得到女主

可能會比佢更處心積慮

不過同慕凡唔同嘅係

佢地嘅愛情真係唔容易啊 如果文華嘅位置唔係咁高 唔知結果會係點呢?

要好好珍惜埋呢幾個月
好快就要出嚟做奴工

太容易嘅話點會咁引人入勝

呢個問題唔會成立
因為文華注定會係一個登峰造極嘅人
一個高高在上嘅人好難理解到女主懦弱嘅心
多數夜晚先會出文

講吓你地有咩意見

樓主加油啊
本身覺得女主懦弱到有啲過分 不過諗起男主係男道大佬 又驚得到唔好既答案 唔敢問都正常既
希望佢地以後可以坦誠啲表達自己 甜 見佢地將啲野屈晒係心到 搞到我都

女主會有勇敢嘅一日
你地遲d就會知

男主咁陰沉嘅性格唔會咩都講出口
反而慕凡會
仲會驚死女主唔知自己有幾愛佢

好想快d俾男二去搵女主
兩個男人終於面對面交鋒
多數夜晚先會出文

講吓你地有咩意見

樓主加油啊

女主會有勇敢嘅一日
你地遲d就會知

反而慕凡會

好想快d俾男二去搵女主
兩個男人終於面對面交鋒

所以男主令人好心痛
點都係企男主個邊
女主你同我醒醒定定
想睇正面交鋒
男人既野在心中
多數夜晚先會出文

講吓你地有咩意見

希望遲下我都有得做奴工

好似處心積慮要得到女主

可能會比佢更處心積慮

不過同慕凡唔同嘅係

要好好珍惜埋呢幾個月
好快就要出嚟做奴工

呢個問題唔會成立

有人請先得

純粹慨嘆兩個相愛嘅人要兜兜轉轉
女主就唔敢講 男主就好多野都唔會講
一段感情就緊要就係溝通
不過比著我係女主 我都應該會好驚男主
多數夜晚先會出文

講吓你地有咩意見

希望遲下我都有得做奴工

好似處心積慮要得到女主

可能會比佢更處心積慮

不過同慕凡唔同嘅係

要好好珍惜埋呢幾個月
好快就要出嚟做奴工

呢個問題唔會成立

有人請先得

一段感情緊要就係溝通
想睇正面交鋒
男人既野在心中

正面交鋒我都想
但高手較量,多數只係一瞬間嘅事
諗諗吓都係唔好太快放慕凡出嚟
等出文~推一下
多數夜晚先會出文

講吓你地有咩意見

希望遲下我都有得做奴工

好似處心積慮要得到女主

可能會比佢更處心積慮

不過同慕凡唔同嘅係

要好好珍惜埋呢幾個月
好快就要出嚟做奴工

呢個問題唔會成立

有人請先得

一段感情就緊要就係溝通

佢最驚嘅係再被人離棄 係男主唔要佢
由細到大,佢身邊嘅人一個接一個咁離棄佢 趕佢走

所以佢咁懦弱都算係情有可原
多數夜晚先會出文

講吓你地有咩意見

樓主加油啊

女主會有勇敢嘅一日
你地遲d就會知

反而慕凡會

好想快d俾男二去搵女主
兩個男人終於面對面交鋒

所以男主令人好心痛
點都係企男主個邊
女主你同我醒醒定定

放心喇
彭慧今次起碼會乖好耐
等出文~推一下

絲打原來仲等緊
好內疚 今晚狀態唔好 打咗唔係好多

星期日唔洗番工會出番多d
男人一手抓住纖細的腳踝,把想要從反方向逃走的女孩生生的扯了回來。

「文華~對不起~文華~」彭慧怕得快死了,手指死死的抓著床單不放,看著一臉陰沉的男人死命的搖著頭,眼眶裏凝住的淚珠也似乎快要滑下來了。

大掌用著巧勁鬆開了屈得緊緊的手指,一手拉過,黑色的皮帶如惡蛇般瞬間纏上了那兩隻白嫩的小手,還在上面牢牢的圈上了好幾圈。

跪在床頭的男人低頭調整著被纏得緊緊的小手,一聲不吭的,目光專注得有點可怕,但手下的動作卻是出奇的輕柔。

一會她掙扎得厲害,怕是會加重了她的傷勢。

是的。
到這一刻,他還是想到了她的傷。

但她真的以為對不起三個字,就可以把這三年的事一筆勾銷嗎?
尤其在他得知道了原因以後,在他得知道這麼愚蠢的原因以後!

剛才他都不敢看她了。
他怕,他怕會忍不住衝上去捏斷了那條那麼纖細美好的頸子。

這三年來,他一直在想自己到底是做錯了甚麼。

到底是甚麼原因,讓她不想再待在這個家,讓她,不再愛他。

這三年來,他一直在等,在等她回家。
午夜夢迴時,看著平滑得沒有一絲皺摺的枕頭,看著空盪盪的身旁,心也是空盪盪的。

他會想,她這刻在做甚麼,在和甚麼人在一起,甚至是,在和那個人在做甚麼。
有時候,他想著想著,便睡著了。
但更多的時候,他想著想著,便天亮了。

普通人睡不好,可以上班打瞌睡,可以昏昏沉沉的消磨掉一天。
但他不允許,他這個位置也不允許。

後來,他想到辦法了。

看著旁邊被撥亂了的枕頭,他開始睡得好了,也必須要睡得好了。
因為,她不再愛回家,也不再愛著他。

這三年來,他發了瘋似的想要去挽回,也做了很多瘋狂的事。
那個被打得半死的酒保,是他的眼線。
那間付之一炬的酒吧,是他的埸子。
而那隻換來一句對不起的戒指,也是他的。

對不起,他最恨的就是這三個字。
男人低頭狠狠的咬上了那朵可愛的渾圓。

「啊~」彭慧疼得哭了出來,眼淚死命的往外掉。

Why not both

why not both
好正 樓主加油呀

點解變咗why not both
咁both la

我驚你地睇完會更加嬲女主
平心而論, 女主咁樣唔係蠢, 係智障
同埋成個故事好女性向, 所以未必太多人會鐘意睇
個人觀點, 不喜勿插
皮己正, 留名加推
個人觀點, 不喜勿插
皮己正, 留名加推

唔會啊
我都諗緊點解吸引唔到巴打睇
但佢角色設打係咁
我會令佢慢慢變勇敢

btw真巴?
個人觀點, 不喜勿插
皮己正, 留名加推

唔會啊
但佢角色設打係咁
我會令佢慢慢變勇敢

btw真巴?

真巴
因為太多男主既心理? 因為其實你講小小我都已經大約估到佢下一步會做乜, 如果真係要twist既話, 可以試下令佢變得冷靜而狠辣, 唔係陰險而狠辣, 感覺上會有分別

小小意見, 唔岩聽可以唔理
個人觀點, 不喜勿插
皮己正, 留名加推

唔會啊
但佢角色設打係咁
我會令佢慢慢變勇敢

btw真巴?

真巴
因為太多男主既心理? 因為其實你講小小我都已經大約估到佢下一步會做乜, 如果真係要twist既話, 可以試下令佢變得冷靜而狠辣, 唔係陰險而狠辣, 感覺上會有分別

小小意見, 唔岩聽可以唔理

我都覺得主角獨白描述得會唔會太多
冷靜而狠辣同陰險而狠辣果度
可唔可以講得詳細d 有d唔明
btw 多謝巴打意見
我都想再寫得好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞