沈旭暉:悲劇後再無中間派 

167 回覆
824 Like 29 Dislike
但政府唔會聽戴耀廷講野,而會問沈旭暉意見
各有各嘅影響力,直接攞嚟比較無意思
港共政府有國際視野,就唔會係助攻donald trump同蔡英文啦

我都覺得佢寫大灣區個部分係講得幾好,首先大灣區個計劃係中國搞,港共政府斷估都冇能力走去同習敗敗講,唔好搞大灣區。既然冇能力阻,就應該係入面爭取最大利益,利用廣深同其他城市又好,增加香港籌碼又好,對香港冇利既就要抗拒,而唔係認契弟乜都好好好,可惜港共官員,一黎唔明形勢,二黎諗住升官發財出賣香港。
唔好因人廢言先,好似佢咁講,連大灣暉條仆街都出嚟講嘢,就證明呢個政府已經玩完。
我地要拉攏更多所謂中間精英勢力,我地要贏!
push
無論佢嘅立場係點 係咪大灣暉 佢呢一篇文的確可以幫我哋分析到而家嘅形勢 就係我哋香港仲有bargaining power 不過可能係淨係頂到兩三年 所以我哋更加要好好喺呢兩三年嘅時間all in去爭取我哋想要嘅自由
大家再細心啲去睇,沈大教授只係將呀媽係女人呢啲道理包裝成學術理論,不過點都好,肯呢個時候出聲,無論背後動機係點都係一件好事
726 伊利沙白醫院網球場 5.30pm 至 7pm
726 中文大學百萬大道 5pm 至 8pm
726 機場集會 1pm 至 12am
727 元朗捉精靈 全日時間
728 上環 中環
冇吹奏 佢都係生意人
不過唔係個d上去開廠棺材本都蝕撚埋 比人鎖都仲要奶共既老襯
你睇沈篇文就知政府無聽好耐(我估自從689上台開始已經無)
佢2016年左右離開香港的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞