沈旭暉:悲劇後再無中間派 

167 回覆
824 Like 29 Dislike
If you are neutral in situations of injustice, you have chosen the side of the oppressor.

Desmond Tutu
南非教士,政治家,大主教,諾貝爾和平獎得獎者
Tldr

離地紅底暉既野
斷佢章取義就夠
成日包藏禍心
同意,牆頭草
話咩自己蓄定血要黎扣,咁佢都蓄好多年先扣一次喎
對事不對人

大灣暉今次真係寫得幾好

推 細心睇睇
727改咗做1400啊

727改咗做1400啊

727改咗做1400啊

727改咗做1400啊

727改咗做1400啊

727改咗做1400啊

727改咗做1400啊

727改咗做1400啊

727改咗做1400啊
寧為玉碎 不為瓦全
咁佢本來就係離地中產
係一個葡萄牙人
佢肯幫已經好好
佢已經係葡萄牙人
我覺得唔應該用香港人個要求
寫大灣區果part好到肉,明明香港應該持住作為國際金融中心為中共帶來嘅好處,成為香港同中共爭取一國兩制有較實行嘅籌碼。

點知而家政府就全力將香港嘅優勢賣比中共,到頭來香港只會失去國際金融中心嘅地位,而中共又失去與國際貿易嘅港口,最終只會釀成車毀人亡嘅局面。
記得佢好似有講過佢喺大公報嘅訪問度係講香港作為大灣區嘅「腹地」instead of 「福地」
你有佢果種地位既 根本可以奶共完全唔理世事
你睇迖狗 上左位就唔認人啦 你估咁易 人地出面大撚把世界啦
唔好因人廢言
喺呢個廢老都可以變老人家甚至企出嚟嘅時代
邊個肯企我哋呢邊嘅都要支持
Push
Fc?
屌唔緊要,中上層社會人仕嘅睇法係需要po喺連登俾大家知道同思考分析!多d討論對大家都有好處。

726 今日大家都加油

用大灣區做中港區間
香港有天生優勢可以用牙力咬多啲自治權番嚟
將啲中港矛盾掉哂去大灣區
例如啲大學支那分部 中港婚姻啲仆街
可惜班官太on9 變咗迎合支共
無錯
無論佢以前點都好
令到佢歸到邊
而且佢嘅說話力量遠超越我地普通市民
因為個政府已經去到不能管治嘅地步,再多嘅建議佢哋都聽唔入耳,等不生
那他選擇怎樣?「總之,我不會放棄香港,身邊兄弟徹夜討論,找一條路,雖然未有定論,但單是這種發自內心的團結,忽然爆發的知識交流激盪,都令人從廢中回到廢青情懷,也隱隱看到香港的希望。」

下一步就係真正打大佬
連呢班前中間派精英都有覺悟
我諗而家香港只有可以何妖之流仲覺得做建制派係可以生,但係事實係全香港都步向deadend, 無一倖免

我要攬炒
光復香港
時代革命
我諗而家香港只有何妖之流仲覺得做建制派係可以生,但係事實係全香港都步向deadend, 無一倖免

我要攬炒
光復香港
時代革命
我們定性元朗721為恐怖襲擊........
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞