沈旭暉:悲劇後再無中間派 

167 回覆
824 Like 29 Dislike
會員獨裁民主係五毛黎
負評+block
會員獨裁民主係五毛黎
樓上巴打提一提我先記得佢
以前開po辟謠(關眾志事),佢都黎過搞事
已block
佢係醒目仔,如果世界仔都開始要take side,風向開始轉梗
【毋忘上環】7.28上環追究開槍大遊行
https://lih.kg/1356713
鄉願 香港人最buy
但元朗之後,大家都得出結論:certified。」
不懂外交內交 推向死局

真係幾認同佢呢樣
元朗之後真正推向死局,改變好多犬儒中間派思想
之後再無所謂中間人,只會愈演愈烈
個fb page另一篇咁寫:
“真正精英既責任,係o係亂世殺出一條血路”

戴耀延(同埋另外兩子)雖然成日做7事,但精神上佢係最貼近呢句說話。
講真,佢做到大學教授,成世人都安安份份咁生活,去坐監已經超越左佢地果代讀書人既低線。

可能你覺得佢on9,但事實上佢有膽識過沈旭暉。
記者同意沈兄之見,但覺得管治藝術對特區政府來說太高深,還是維穩易辦,他回應:「我有個比喻,香港有今時今日是無數巧合及設計之下,得出來很脆弱但又完美的藝術品,天衣無縫,但過去幾年由農民工去加工,不知哪裏是活路、有用的機關、最脆弱的位置,就用紅毛泥石屎放上去,這地方已變得不倫不類。我想很多官員不理解香港先天設定,公務員的執行思維,本來就和戰略絕緣。」
Lm
係呀
始終有宗教感召
有勇氣 但低智力
(剃光個頭 預定失敗入獄
小組討論
預演被捕 多不勝數既傻仔行為)
文雅啲複述返大雄comic姐
講得好好
certified....
講得好好
佢有少少講道727好似係End Game 咁, 殺氣好重
五毛多到....連登仔大讚大灣暉就知打手入侵哂。
佢而家係李嘉誠侵隻狗咋
由香港主導大灣區嘅發展 香港控制大灣區
將大灣區變成香港嘅政治籌碼
冇完整普選嘅地方做中間派
根本係自欺欺人
條友冇英國Passport應該都有居英權
當年離開香港佢話因為香港好似唐人街
本來港豬們都好接受融合,你睇立法會補選就知

大部份人覺得係香港cap 下水,揾錢咪大家開心law ,淋病搞單咁既野,當係執行國家任務啦,6月9 遊行完,你話暫緩,612 都好肯定收晒皮
兩次補選焦土都有影響力嘅
歸邊
[土瓜灣人入!!!!] 土瓜灣文宣義工比藍絲圍!
https://lih.kg/1365881
係大灣暉都遲啲再計,香港危急存亡之際,難得有一個咁有學識同有返些小地位嘅人出聲,你屌佢有乜撚用???
雨傘後我香港Quit U,再去外國讀IR,四分一係因為沈旭輝將國關帶俾後生仔,即係我;之後四分一係興趣同要睇世界;跟住嗰四分一係想逃離香港準備移民俾後路自己同家人;最後嗰四分一係用我所學,貢獻香港,貢獻社會。簡單講,就係將成隻船完全離航,救香港。

唔係咩偉大,而係信念,每個人心入面都要有。你話沈旭輝係世界仔,無錯,佢係世界仔。但喺國際關係同外交學術世界入面,除非你係政治人物,本來就代表某啲利益同立場。你要去收料確保你對耳同眼收到唔同方面嘅風,先可以用個腦去分析。

日日好似連登仔但開真名批評人(唔係屌連登仔),但又想交換情報,交換資訊係無可能。即係簡單講,一嚟就take side,一下步就嘈交,之後唔讓步。依樣唔係溝通,咁樣無人會同你溝通,亦無法令自己睇得晒各持份者嘅想法。咁樣會「得罪人」,所以講乜做乜都要退三分,「戴頭盔」去做人。

我明連登仔屌佢利益主義者,世界仔,左仔。但今次,大是大非時代,沈旭暉唔係再講啲咩你好我好大家好啲假中立立場。事實上,潘朵拉盒子已經打開,是其是 , 非其非,牛鬼蛇神原形畢露,係人係鬼一夜盡顯。

多謝沈先生帶我入IR嘅世界,你當初嘅目標係有成果,希望你喺依個領域繼續影響大眾。你未必會睇到依段文字,但多謝你,我係揀啱科嚟做人。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞