沈旭暉:悲劇後再無中間派 

167 回覆
824 Like 29 Dislike
一直都無
只有淺藍同淺黃
唔表露出嚟姐

有張好牌都打成咁
唔識向老細反映意見
用大灣區牌可以增加香港國際地位重要性
應該說服中央堅持一國兩制確保香港獨特性
林鄭見到大灣區牌只諗住如何加速中港融合
確保自己政治正確 說話要老細啱聽
咁香港實冇運行
Push
佢自己都講左:
我們要的效果,是關鍵時刻一錘定音,網民分享時說:『連呢條hihi都咁講!』

呢d世界仔,總商會d大孖沙都表態時,大家就知好撚大鑊
佢角色咪典型香港人都會主義,做世界仔,食兩家茶禮左右逢源

依家講句at least we have tried,然後上次雨革去新加坡,今次又話已經安排移民去葡萄牙

佢嘅所謂解釋純粹係對自己角色嘅想象,但話係國際關係專家,今次嘅國際文宣又係其他有心人做;話企中間可以溝通左中右,的確一直以黎唔同光譜都好多人對佢客客氣氣/尊重(睇佢婚宴就知),但結果香港依然惡化落到依家嘅地步而佢都要承認無能為力。咁擺明佢嘅角色一直都失敗但又安於自己中間路線嘅想象,甚或根本只係佢左右逢源嘅説辭,依家失敗咗/終於踩到佢條底線又拍拍籮柚走人,有人覺得討厭都正常下話?
你其實想唔想敵人轉陣營幫你

好多人為左打贏場仗死都可以,包容唔到一個世界仔?
講得幾好 有d論點真係冇睇過 唔好因人廢言
達哥好享往做中間派嫁

大是大非?啋你有味
推!
曾任權某d想做政協既人話佢貪污
其實我眼中曾任權係英國同香港或大陸狗最好既中間人
曾任權之後冇一個同英國溝通既中間人
之後都只會係變成對立面
奶共奶到香港都賠上
以為自己精英下屬係毅進同流氓黑社會搞恐怖主義
呢d制度明顯係想隻手遮天既前奏
如果你在不公正的情形下保持中立,那你其實已選擇站在壓迫者的一邊。
agger
難為仲有咁多連登仔天真地信佢
老實講我721前仲係好憎佢,但睇完呢篇真係和解得
我唔會信任任何中上層嘅人,當革命去到某個階段,佢哋必然會出賣我哋。
只要本地企業同有錢佬想玩
遊行成年都得
傻閪大陸狗
中肯
點睇渾水屌佢篇comment ?

私怨多?
屌,我哋唔係想班建制倒戈?
人地倒戈企埋過嚟就 隻眼開隻眼閉啦

究竟諗清楚未架?
究竟係想劃走對手D人,定劃走D支持我哋嘅人?

屌票真係有用?
726 伊利沙白醫院網球場 5.30pm 至 7pm
726 中文大學百萬大道 5pm 至 8pm
726 機場集會 1pm 至 12am
727 元朗捉精靈 全日時間
728 上環 中環
726 伊利沙白醫院網球場 5.30pm 至 7pm
726 中文大學百萬大道 5pm 至 8pm
726 機場集會 1pm 至 12am
727 元朗捉精靈 全日時間
728 上環 中環
個幾兩個月聯署又冇聲明又冇
出篇咁既垃圾文就話自己人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞