Sony rx100m7黎啦

314 回覆
5 Like 15 Dislike
想問下幾錢入手 有無跌價?
但果位師兄沒提過有沒整過
我部m3 好在買左當時Sony 加保優惠,好似比3xx 保多2年,點知鏡頭環用控製唔到光圈or快門,維修及零件全免
M6 影4k有5分鐘on9死線,m7解決到嗎?
拍演唱會試過係值十幾行都好靚,個台有光就夠做。
本來仲期待m7 1.8-2.8 28200,而家唔駛換啦
M7可以錄到斷電
想問咁多位師兄 如果for追星 係演場會亞博block A中間個排夠唔夠zoom? 想買部細細地既機方便帶入演唱會
除左演唱會仲諗住會機場飯拍/簽唱會用
如果唔掂有咩推介
我部m1無整過,無壞嘢
當然我唔算成日用,又唔係得一部機
我個人覺得演唱會影大頭要300mm+ 先清楚
blockA 無個距離都幾難比較喎
200 都勉強
同埋演唱會唔係咁易影
想租相機入去 但又驚太大部被發現 rx10 iii夠唔夠做?
如果果場演唱會D人捉機捉得好嚴你帶咩入去都會見到
利申: 攝影小白,現在只用action cam 及電話拍

最近曾有個黃金機會,本可以拍底惡狗暴行,可惜我gear 實在太廢,無法拉近至~50-80呎外晚間現塲。不能勇武,因為走得太慢,但希望出一分力幫手捕捉真相,不讓謊言掩蓋事實,為香港人增值……

要求: 機動性,續航力,影像/片段穩定,低光環境表現,turn key 式容易操作,收音方便

除Sony RX100M7,有乜同級選擇呢?唔該各位巴絲!
但粒電話咁快斷
我果部鏡頭環都壞壞地
成皮野,買部apsc 既sony 無反仲好
呢個系列一向都係有買貴 冇買錯
猶豫緊好無買 有冇巴打知道Sony門市有得試機未?
機仔細細咁多野真係幾方便
利申 未買過RX100系列
如機背控制環仲用到,就當睇佢唔到啦
有 行貨
淨係個大光圈已經好J
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞