Sony rx100m7黎啦

314 回覆
5 Like 15 Dislike
溫馨提示,出街拍一日嘢,兩粒電唔夠用。用尿袋叉充電器粒電計。充電器有三個槽已經暗示咗。
根本係同無反個對焦不相上下
我都掙扎緊va定m6,我好鍾意影淺境深,但又鍾意遠影風景
利申:好少拍片,之前用Olympus e-m10,想買部輕便相機
買咗m6,有拍vlog,冇得插mic收聲有少少麻煩,不過輕便度贏晒
淺景深

風景

利申:m6,唔曉影相,純粹畀手足參考吓 唔好插得太大力
加粒風阻毛毛球有冇用?
佢冇得外置插mic
rx100m7 啦,有咪插,玩group set 的話(m7G)有埋把手/tripod + mic rest /flash托架

好爽 (不過未買咪,一貧如洗中)
好靚呀,咁我有目標啦
好忐忑,唔知買m5a定m6,定G7xm2

利申:呢期學緊拍短片,拍vlog
我都掙扎緊va定m6,我好鍾意影淺境深,但又鍾意遠影風景
利申:好少拍片,之前用Olympus e-m10,想買部輕便相機

利申:m6,唔曉影相,純粹畀手足參考吓 唔好插得太大力
好靚呀,咁我有目標啦

咁就好 我覺得m6個200mm真係好有用
M3用到依家, 影光差大既景, 例如日落, 燈飾, 就總係搞唔掂
用raw... 光差大影jpg 咩機都死啦
呢個真,一定買最新
上年我同一情況都出左M6
好少拍片, 淨計影相 是咪買m4都夠做? 4k 有找好抵
見到有人放6 $4500
邊度
thx bro
唯一解方法,上ff
73搭5定5a好
唔諗5以下因為想要佢個長鏡頭
原來5連觸蕉都無......咁真係把撚
姐係最少買6,但用慣73用6無左眼蕉到時實叫春
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞