Sony rx100m7黎啦

314 回覆
5 Like 15 Dislike
係冇touch...不過對我黎講冇乜所謂部機嘅質感真係一流

幾錢啊?
56xx with coupon
3用家表示無意欲轉機
Btw諗住收部a6300應該叫咩價位?
VA好過M5,e架應該無人買一手m5,見格價網就知。
我都係等m7出,再睇下買m6 or VA咋。
由單反到無反再到用"專業DC",都係鍾意帶24-200 天涯鏡類既焦距,尤其去旅行,輕鬆自在,享受。
剛剛買咗m6冇耐,上部機係canon700d
去旅行真係完全唔同世界,舒服勁多
初時都有諗過光圈問題想要m5
但用落個200mm其實幾好用
想問下有冇人知點樣禁一個制就可以揀對焦點?定每一次一定要入Fn key再揀“擴充彈性定點“先得?每次都要按兩個制好煩
前排先死左部M1(MIJ)...
唔計焦距
多過5a幾多野?

啱啱睇多次說明書都冇講
睇到啲review覺得啱拍vlog多過影相
不過大家覺得如果一部rx100都未有過,m7值唔值?
調返轉問你是否經常用70至200?
值唔值係睇你自己,多用咪抵囉,相片回憶無價
我上年買m6 都$9990 無痛分期
其實我諗緊ricoh gr3定佢雖然我知無得比
有部700d放咗係屋企封塵,所以想買部細機周圍影
上showroom試左部m6先
同m7唔會話十分大分別
岩唔岩自己就會知

最大問題係光圈細,室內別zoom
但影日光風景真係好方便,畫質唔差
我個部第一代轉mode個轆都神神地
電話影相越追越貼都唔知買唔買新既好
rx100一代貴過一代好難入手
我係700d 換咗 rx100m6
touch mon
宜家方向應該都係m6 m7是但一部,玩到咁上下先再入gr
有無lx100 巴打轉左過黎
我用RX10 M4 係咪好冷門,試過RX100 5A,但覺得唔好揸,可能我手太大
考慮緊轉
不過用慣LX100真係好爽 快門光圈輕鬆較到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞