Sony rx100m7黎啦

314 回覆
5 Like 15 Dislike
吾你老母
有冇機套介紹? Sony 個皮套累贅得滯
想問下 g5x mark 2 同 rx100 mark 5a
大家會點揀?
焦段g5x 好用,但機能同畫質應該都係rx100 贏
自推
都唔同size 其實唔係大部好多
中原有相機trade in , 不過唔會有好價
星際嗰啲收唔收
無話唔收但佢哋大多都只係有興趣收單反無反/鏡
如果唔急放Carousell / 肥花仲好
如果Canon G7x mark III 同 Sony Rx100 5a
大家會點簡?
https://m.mobile01.com/topicdetail.php?f=538&t=5862099&p=22
睇完mobile 01 g5x對比
直接揀5a啦
不知所謂,突然拿部手機出來做對比,真係乜野狗屎垃圾都學人評測
我係超級新手 想入第一部相機
主要用途係去旅行 同潛水影d細野 著重對焦快
係咪rx100 5a冇得輸 定大家有其他推介🙇🏻‍♂️
其實依D 1吋機仔單純影相唔會差好遠,睇你鍾意咩牌子
我就會選SONY。
我買個時就用 g5 mark ii 同 5a 比,最後揀5a 因為對焦快。
潛水買RX100

佢個潛水殼好似三四千蚊
如果用開 apsc 轉 rx100 會唔會唔慣? 我用開 ricoh GR 的.... GR3 仲未有貨... 諗緊買部 rx100 m5a 算....
$2490
MPK-URX100A
根本兩樣野

淨係開機反應已經天同地
利:影相新手
想請教各位巴打
如果唔拍片應該買mark幾?
我睇過mark iii同vi應該vi多左d對焦既點
有無需要買到vi?

而家買iii會唔會太舊
我都你a6000 轉,依家用5a 覺得幾方便
你覺得畫質分別大唔大? 我唔聞相的, 但總覺得有 d downgrade 左咁....
GR3 開機好快 ga........
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞