Sony rx100m7黎啦

314 回覆
5 Like 15 Dislike
其實好難咁比,apec 可以換鏡頭,唔同鏡已經可以差好遠。
我自己覺得買得 呢d 1吋幾仔都係貪方便,平常影生活照又有一定質素。唔使下下抬部無反或單反出街。

致於畫質,我自己覺得分別唔算好大。
相質量你可以上網塭下d review.
我無話GR3 慢,我係講rx100同gr3比天同地咁慢

依家揸住部a73 成日都想入返部3/5a
真係好方便
最後我都入左va,放棄左m7,正呀
巴打Va 幾錢?
之前買左部rx100m6 去歐洲行山,返黎睇返d 相好滿意

賣左a73,淨係留返xt30影星,同埋枝35mm 影人
5a 百記用埋信用卡優惠 58xx 係咪最平? 我見二手都仲要 5千, 好似好唔抵.....
之前喺星際買5a你唔要coupon可以再平啲
部rx100m6 日光影風景真係幾正,
但一入室內就收檔

所以我都會夾部A73一齊用
今日睇完依個post即刻入左部m3
仲諗緊m5a定m7好阿
其實個光圈係咪爭好遠
本身有部fujifilm xt10
不過有左小朋友 想拎部輕便野出街影
你地話入手邊部好丫喇?
仲諗緊m5a定m7好阿
其實個光圈係咪爭好遠
本身有部fujifilm xt10
不過有左小朋友 想拎部輕便野出街影
你地話入手邊部好丫喇?

大機都買左,連光圈都唔識睇?
其實根本係兩部機,兩種用途,兩部都無互相衝突

一部方便風景,一部主力大光圈淺景深
忍唔到手今日入咗Rx100Vll
仲孖住買咗智雲M2雲台,希望傳聞中,後者冇買錯啦。
用緊A7II 琴日睇完Post即刻入左部RX100 III好滿意
巴打我都想買m2 crane!!
你買幾錢?
點解個個買機一係三代一係VA?
我用緊部四代要黎拍下片幾開心
值唔值得換7代
1.6k.
不過我太蠢,仍未舞得掂個ZY play app...... 店主話RX100M7 最正係呢隻喎

利申: 上一次用嘅GIMBAL 係OSMO MOBILE 2 (FOR 電話)
我睇price hk全部都1.8k
因為Crane M2 連埋部Rx100M7G,叉電座,SD 卡.... 全部現金,特別優惠價

Crane M2 理論上有個好處,可以用在go pro 及電話。但個app 真係唔太user friendly, 尤其對攝影小白。我反而在balancing 完全冇問題, 但係在個app... 手機認唔到個Sony M7 model (I.e. gimbal只控到axis most, 但record/tele 不能. 網上教學又只用RX100M5A + crane m2 示範…仍在黑暗摸索

sony Rx100m7G, 本身就好正,玩到愛不惜手。咁細部嘢可以藏咁多絕核嘢在內,食一月樹皮都係抵嘅!
I see 大出血價
我未玩過gimbal貪佢夠細夠輕想玩下
要黎上100m4
可惜唔夠上a73
好忐忑,唔知買m5a定m6,定G7xm2

利申:呢期學緊拍短片,拍vlog
岩買佐 m7 對焦快得好恐怖 完勝我部m2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞