前新城市職員,大家聽我講兩句

1881 回覆
14237 Like 82 Dislike
聽我講返句先啦,實際CS COUNTER一樣要大家圍住排隊問問題
只係唔需要比前線同事太大壓力,咪當傾計咁囉
我地都係想要新鳩基或者商場負責人既答案姐,太多人問問題搞到塞住商場做唔到生意,街坊都唔想架
經驗話我知,依個時候應該保持2秒距離
睇得明呢張相
你就會明點解
新鴻基會開門引狗
PUSH
推俾手足知道!
想問好緊要嘅嘢

商場d CCTV係咪人像4K,影到乜撚程度
係咪帶左罩都唔安全,係咪認袋都追蹤到示威者
我反而咁睇wo

1. 圍商場可以影響佢生意,租戶成日要早收,租戶d 大brand既話就會俾壓力新鴻基(覺得商業大廈被圍,只會係示威者俾人屌)
2. 新城市又近夠方便,踢住拖落街就可以
3. 離民居夠近、易make noise
4. 新城市多大陸人去,直情可以整埋傳單宣傳反送中 同 宣傳新鴻基配合警方玩圍剿,不理遊客死活 (etc. 列舉婆婆坐廁所2個鐘先敢出黎等事蹟)
5. 人多就做埋文宣,直接係中庭/地鐵站出入口搞放映會loop當晚警方圍剿情況,等所有經過既市民、遊客都知咩事,以收文宣之效 (人多保安都唔夠膽清你、報警既話.. )(首先請確認合唔合法,我絕對唔支持人做犯法行為)

至於d人話點解唔去總部示威? 係到嘈有咩用?
去office先無用,去office只係physically同高層距離近d,但依家咩年代? 係social media同live既年代! 新鴻基要回應根本搵個高層出黎開個live一齊對話就OK,或者只限於一小隊人offically遞信就ok

不過記得唔好難為前線就真既、唔好人身攻擊、唔好起底,係佢地面前嗌口號就ok

補充: 沙田區議會黎緊選舉係泛民有大機會過一半議席既區黎,黎單野搞得好好睇睇真正可以光復沙田
講咁耐emily圖都無張
呢獲野一定要高層食返

香港地返工個個都預撚咗

但分分鐘佢地今日俾人包做嘅嘢仲少過平日
想問下點解提早關門既?
仲有好多mo入唔同舖同職員講提早關門
辛苦ching
多謝情報
接完放工去鳩嗚
判頭fatfat
push
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞