前新城市職員,大家聽我講兩句

1881 回覆
14237 Like 82 Dislike
我朋友係前新城市職員,就早兩日新城市員工帶狗入商場一事有啲野講。

首先,大家唔好再搞前線,前線係最撚慘,做決定嘅係高層,而且後生好多都係黃絲同埋連登仔,求下大家唔好再搞佢地。

粉紅色衫係石Q,灰色衫係CS,搞佢地冇用,佢地係前線,管理層唔會因為你地搞前線而作出行動,因為管理層既心態係做得前線預咗受氣,你地既意見同前線講只會被無視,直接啲搞新紅基管理層更有效。

而淺藍色衫就係office,就係佢地帶班狗入去。

圍堵方向:
新城市office係商業大廈602,大家可以係office時間圍鳩佢地,做office班仆街推前線出去受罪,佢地先係最撚抵屌,根本佢地就同盧偉聰條撚樣一鳩樣,做錯決定要推前線出嚟死。只要幾十人就夠圍住個門口,佢地冇辦法趕你走,報驚都冇用,6樓好細,圍實6樓班狗一定入唔到嚟。

另外,圍堵商場係一定冇可能,但商業大廈幾百人圍實曬,啲商戶就會開唔到門做生意,到時新紅基班撚樣一定俾會商戶屌到仆街。

投訴方向:
大家唔好投訴714單嘢,因為佢地只會有單一答法,要投訴佢地其他嘢,搞撚死佢地,例如:我要投訴你地商場廁所好污糟。唔好去cs到寫信,冇撚用的,一定要打上office,之後要求一定要有回覆,咁樣一定可以增加office班撚樣嘅工作量。如果你係新城市居民效果更佳。

另外,Emily 我屌你老母,推我啲兄弟去死
ching 好波
Thanks for 情報
講還講唔準提老母
我冇嘢講
值得推
push
辭職囉
我無野講
樓主前職員呀
ching good ball
都岩
其實前線好慘
班高層先係仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞