[毒撚鳩遊]用盡關西Wide Area Pass五日

178 回覆
12 Like 3 Dislike
拖喼定backpack

因為多厚衫,所以拖左個20吋喼,加個35L既backpack
樓主去程果部唔係33V黎

鐵膠飛機膠留名

我剩係睇佢張緊急通道紙咁樣寫咋
記得係坐B-LPO,唔知係咪真係A33V
好似話腳板底就會好運,不過我差d奶埋都仲係咁黑仔

摸唔摸都黑到透

鐵膠飛機膠留名

LPO係A320黎, 可能係LNO或者LNP?

鐵膠飛機膠留名

LPO係A320黎, 可能係LNO或者LNP?

應該就係
雖然坐落其實無乜大分別,係前新加坡航空個堆330正d,有腳踏
Wide area pass 同west kankai area pass有冇分別?
Wide area pass 同west kankai area pass有冇分別?

Kansai Wide Area pass可以用8500yen,5日內(10/4後9000yen)坐新大阪到岡山既所有級別新幹線既自由席;在來線可以由大阪坐到米原、敦賀、新宮、奈良、鳥取(4月開始,不過只限經山陰本線)、倉敷、四國既高松、京都丹後鐵道既天橋立(10/4之後),而途經路線入面既特急自由席都可以任坐
https://www.westjr.co.jp/global/tc/ticket/pass/kansai_wide/
有link慢慢睇下,基本上一般香港人會去既地方都包哂有突好多,重可以玩埋岡山同一小部份四國

後者我諗你講緊Kansai Area pass,呢張範圍細好多,唔坐得新幹線;在來線可以由大阪坐到米原、敦賀、奈良、上郡、園部,但唔坐得特急,只可以坐新快速或以下級別列車(除左關空特急Haruka既自由席)
https://www.westjr.co.jp/global/tc/ticket/pass/kansai/
有link慢慢睇,呢張範圍細過上面個張、平過上面個張,重有1-4日畀你揀
lm
留名
完左先留名?
我5月去都係坐依班機去..2200到大阪
你唔講真係唔知依班機成delay
我果晚BOOK左新今宮
如果唔delay...過關拎埋行李之後..係唔係要直衝去搭尾班車?
我5月去都係坐依班機去..2200到大阪
你唔講真係唔知依班機成delay
我果晚BOOK左新今宮
如果唔delay...過關拎埋行李之後..係唔係要直衝去搭尾班車?

睇下delay幾耐到喇…而家南海電鐵改左時間表之後既尾班車開2355,一般都唔會delay咁多既…不過就算咁唔好彩無哂鐵路都重有通宵巴士,不過主要係去梅田同難波
真係用盡就去埋熊野古道+岡山+烏取,我真係試過
真係用盡就去埋熊野古道+岡山+烏取,我真係試過

五日去唔到咁多喇
岡山上次去過了,今次做駁腳點
係差津山去唔到
同埋我用張pass個陣未去得鳥取
下個月10號先開,不過一定要經山陰本線
樓主機票幾錢?
樓主機票幾錢?

卦住睇下面冇睇第一版
樓主機票幾錢?

卦住睇下面冇睇第一版

其實可以去到千二蚊,但過左幾日就無左
樓主機票幾錢?

卦住睇下面冇睇第一版

其實可以去到千二蚊,但過左幾日就無左

出發前幾耐買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞