做咗三年幾貢茶 你問我答[8]

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
留名

我覺得都算啦
恭喜抗戰成功

傾左好耐電話
佢投訴我地block左佢共用
我就解釋左佢做左d咩
原先佢比既另一個選擇係比佢共用但係分工表寫0
到時再殺左佢個分
但係如果佢趁我地唔知走去改左d野報復
到時個分邊個負責
所以我揀左第2個選擇 姐係分開做
我欠tutor一個書面道歉因為我無權block左佢
等我聽日諗下點打先

應付freeride的正確方法係儘快通知老師
等佢處理 唔好自己亂嚟

我知自己當時太激動而做左呢樣野
所以無論係對個位freerider定個位老師我都有道歉
讀左咁耐第一次遇到

我有啲老師直頭在course outline度寫明
有freerider唔盡早出聲
到present先出聲 或者畀老師發現
全組跟freerider同grade

竟然係咁
我讀既programme全部都好好人會做野
就係今次呢一科有個朋友reg唔到先焗住要同唔識既人一組

好好奇你哋成班一齊上同一科嘅話 咁如果係要分三個一組咁你點算

試過啦
實分得到
我地成日夾硬要4個一組

有得咁㗎咩
咁要大組呢?我試過12個一組
屯門出市區拎鋪頭鎖鑰
聽日同新人開早
佢連煲茶都唔識

你睇咗第四頁未
做乜要出去拎?你自己冇?
教新人好呀 責任重大
我之前都係 每個新人第一次開早同收夜都係跟我
好煩

嘩好威威喎

有幾威
好煩㗎

你做得耐先會俾人跟你架嘛
威呀

唔係 我做呢間四五個月已經畀人跟我

返左個幾月咋我

咁就慘自己經驗唔多都要帶人
我哋都試過冇人返 要個返咗半個月嘅自己開早
放棄左追你d post

你比人召喚左好多次

就嚟出公海尋人
放棄左追你d post

唔使追 出現就得
醒到

食緊早餐
尋晚好似冇訓過咁

而家食 我好精神喎

尋晚聽左首韓國歌
好上腦
搞到我成晚係到諗嗰首歌嗰旋律

咩歌我琴晚太早瞓瞓唔著
我又諗到問題喇
不過唔知之前有冇人問過
是旦啦
你地返到去開工有冇話今日A一定要做沖野
B一定要做收銀架?
定係你鍾意得閒企下呢度得閒企下嗰度都得架

又諗到
每人要做唔同位 做同一個位最少要做兩個鐘 唔可以超過三個鐘
但都有例外 好似開早個個咁 最慘
醒到

食緊早餐
尋晚好似冇訓過咁

而家食 我好精神喎

尋晚聽左首韓國歌
好上腦
搞到我成晚係到諗嗰首歌嗰旋律

咩歌我琴晚太早瞓瞓唔著

Twice首knock knock
頂一講起又想唱
我又諗到問題喇
不過唔知之前有冇人問過
是旦啦
B一定要做收銀架?

又諗到

之前見你成日話呢埋喺廚房仲以為可以自己鐘意做邊就做邊添

等佢處理 唔好自己亂嚟

讀左咁耐第一次遇到

竟然係咁

好好奇你哋成班一齊上同一科嘅話 咁如果係要分三個一組咁你點算

試過啦
實分得到
我地成日夾硬要4個一組

有得咁㗎咩

我地無大組
醒到

奇蹟

你琴晚去咗邊

掛住做個presentation唔記得上水 我記得個陣你地都瞓哂
頂 返到去淨係見到一個人仲以為我行錯
點知真係得一個計埋我兩個
仲話上星期有六個
醒到

奇蹟

你琴晚去咗邊

掛住做個presentation唔記得上水 我記得個陣你地都瞓哂

通頂做?
琴晚十一點瞓咗

等佢處理 唔好自己亂嚟

讀左咁耐第一次遇到

竟然係咁

試過啦
實分得到
我地成日夾硬要4個一組

有得咁㗎咩

我地無大組

真好
我成日都分唔到組
同tutor傾左好耐
佢話我取消共用做法有問題
但最後願意分開計分
算唔算戰勝freerider?

我覺得都算啦
恭喜抗戰成功

傾左好耐電話
我就解釋左佢做左d咩
到時再殺左佢個分
到時個分邊個負責
等我聽日諗下點打先

等佢處理 唔好自己亂嚟

讀左咁耐第一次遇到

竟然係咁

gp project係計gp performance
有free rider即係gp唔function
又唔出聲
當然要降grade
我又諗到問題喇
不過唔知之前有冇人問過
是旦啦
B一定要做收銀架?

又諗到

唔係 如果有得揀嘅我就一定唔會喺廚房我最憎做廚房 雖然呢排有啲鍾意 因為可以玩電話
可能嗰排我開早啦 因為開早要做五個鐘廚房 仲要有時要沖下嘢 但係放完飯返去又要再沖
今日係入冬最低溫 大家著多件衫
但係今朝起身唔係好覺特別凍
醒到

奇蹟

你琴晚去咗邊

通頂做?
琴晚十一點瞓咗

唔係 我下奏做咋嘛
好早瞓 我呢邊又就嚟三點
醒到

奇蹟

你琴晚去咗邊

通頂做?
琴晚十一點瞓咗

唔係 我下奏做咋嘛
好早瞓 我呢邊又就嚟三點

快啲瞓 說好的三點要瞓
我又諗到問題喇
不過唔知之前有冇人問過
是旦啦
B一定要做收銀架?

又諗到

唔係 如果有得揀嘅我就一定唔會喺廚房我最憎做廚房 雖然呢排有啲鍾意 因為可以玩電話
可能嗰排我開早啦 因為開早要做五個鐘廚房 仲要有時要沖下嘢 但係放完飯返去又要再沖

其實廚房係做乜?
我淨係知煲珍珠

竟然係咁

試過啦
實分得到
我地成日夾硬要4個一組

有得咁㗎咩

我地無大組

真好
我成日都分唔到組

我唔怕分唔到
因為識好多人

我覺得都算啦
恭喜抗戰成功

傾左好耐電話
我就解釋左佢做左d咩
到時再殺左佢個分
到時個分邊個負責
等我聽日諗下點打先

等佢處理 唔好自己亂嚟

讀左咁耐第一次遇到

竟然係咁

gp project係計gp performance
有free rider即係gp唔function
又唔出聲
當然要降grade

如果我個度有呢條rule就好
Btw你個名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞