做咗三年幾貢茶 你問我答[8]

1001 回覆
5 Like 2 Dislike

你睇咗第四頁未
做乜要出去拎?你自己冇?
教新人好呀 責任重大
我之前都係 每個新人第一次開早同收夜都係跟我
好煩

嘩好威威喎

有幾威
好煩㗎

你做得耐先會俾人跟你架嘛
威呀

唔係 我做呢間四五個月已經畀人跟我

我想問呢(終於有野問下 )
多唔多人做一兩個月就走架?
啲人最短試過做幾耐

好似好耐冇答過問題
我哋做唔夠三個月要賠錢
所以差唔多個個都多過三個月 而家最新個個都四五個月
最短 6個鐘

6個鐘乜料
做落太辛苦放棄
有乜慘得過星期六上八半
七點起身
100%醒到

七點起身+1

去瞓啦 快啲

吹緊頭
同tutor傾左好耐
佢話我取消共用做法有問題
但最後願意分開計分
算唔算戰勝freerider?

我覺得都算啦
恭喜抗戰成功

傾左好耐電話
佢投訴我地block左佢共用
我就解釋左佢做左d咩
原先佢比既另一個選擇係比佢共用但係分工表寫0
到時再殺左佢個分
但係如果佢趁我地唔知走去改左d野報復
到時個分邊個負責
所以我揀左第2個選擇 姐係分開做
我欠tutor一個書面道歉因為我無權block左佢
等我聽日諗下點打先

應付freeride的正確方法係儘快通知老師
等佢處理 唔好自己亂嚟

我知自己當時太激動而做左呢樣野
所以無論係對個位freerider定個位老師我都有道歉
讀左咁耐第一次遇到

我有啲老師直頭在course outline度寫明
有freerider唔盡早出聲
到present先出聲 或者畀老師發現
全組跟freerider同grade

竟然係咁
我讀既programme全部都好好人會做野
就係今次呢一科有個朋友reg唔到先焗住要同唔識既人一組
有乜慘得過星期六上八半
七點起身
100%醒到

七點起身+1

去瞓啦 快啲

吹緊頭

我瞓等睇我醒到

你睇咗第四頁未
做乜要出去拎?你自己冇?
教新人好呀 責任重大
我之前都係 每個新人第一次開早同收夜都係跟我
好煩

嘩好威威喎

有幾威
好煩㗎

威呀

啲人最短試過做幾耐

好似好耐冇答過問題
我哋做唔夠三個月要賠錢
最短 6個鐘

6個鐘乜料
做落太辛苦放棄

佢跟完個女同事開早就o晒嘴(但佢齋望)
佢收工前喺收銀我先醒起唔記得問佢叫咩名 我諗住遲啲先問 點知當我想問嗰陣佢收工已經話唔做 問都慳返
同tutor傾左好耐
佢話我取消共用做法有問題
但最後願意分開計分
算唔算戰勝freerider?

我覺得都算啦
恭喜抗戰成功

傾左好耐電話
我就解釋左佢做左d咩
到時再殺左佢個分
到時個分邊個負責
等我聽日諗下點打先

等佢處理 唔好自己亂嚟

讀左咁耐第一次遇到

竟然係咁

好好奇你哋成班一齊上同一科嘅話 咁如果係要分三個一組咁你點算

有幾威
好煩㗎

威呀

啲人最短試過做幾耐

好似好耐冇答過問題
我哋做唔夠三個月要賠錢
最短 6個鐘

6個鐘乜料
做落太辛苦放棄

佢跟完個女同事開早就o晒嘴(但佢齋望)
佢收工前喺收銀我先醒起唔記得問佢叫咩名 我諗住遲啲先問 點知當我想問嗰陣佢收工已經話唔做 問都慳返

咁多女,小一個都冇所謂啦
就好似呢個post 咁

邊度多
咁你加入咪得平衡男女比例

我覺得都算啦
恭喜抗戰成功

傾左好耐電話
我就解釋左佢做左d咩
到時再殺左佢個分
到時個分邊個負責
等我聽日諗下點打先

等佢處理 唔好自己亂嚟

讀左咁耐第一次遇到

竟然係咁

好好奇你哋成班一齊上同一科嘅話 咁如果係要分三個一組咁你點算

試過啦
實分得到
我地成日夾硬要4個一組
留名
放棄左追你d post
放棄左追你d post

你比人召喚左好多次
醒到
醒到

奇蹟
醒到

食緊早餐
尋晚好似冇訓過咁
醒到

奇蹟

你琴晚去咗邊
醒到

食緊早餐
尋晚好似冇訓過咁

而家食 我好精神喎
5am訓 7:47起身返工
到已遲

5點痴線
你逃避問題
醒到

食緊早餐
尋晚好似冇訓過咁

而家食 我好精神喎

尋晚聽左首韓國歌
好上腦
搞到我成晚係到諗嗰首歌嗰旋律
我又諗到問題喇
不過唔知之前有冇人問過
是旦啦
你地返到去開工有冇話今日A一定要做沖野
B一定要做收銀架?
定係你鍾意得閒企下呢度得閒企下嗰度都得架
5am訓 7:47起身返工
到已遲

5點痴線
你逃避問題

我一向呢個時間訓

上面嗰啲
瞓兩個鐘就返工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞