(求屌醒)一直唔明白你地搞抗爭做咩

172 回覆
29 Like 508 Dislike
鉛水 大白象 DQ 樓價高 交通系統因為官商勾結嚴重依賴港鐵 派4千蚊行政費係幾個double 唔理民意 仲有大把未數出嚟
邊樣唔係關民生事?
你邏輯思維有問題?
邊個搞亂香港都未知
是非不分
鬼叫淋病一意孤行咁漠視市民推送中同明日大愚咩,200萬人和平示威又唔理,搞到市民要靠激進示威逼政府回應但淋病宜家理9理系咪和平示威都要靠警察武力咁鎮壓你。
單靠一個唔系我地選ge特首只會奶共何來會得到民心,只會不斷侵蝕香港未來,如果唔反抗香港慢慢咁大陸化唔好講五十年不變肯定會遲早玩完,你選擇做港豬繼續過你安穩生活你ge事,但唔好阻住我地反抗呢個失去民心ge政府。

By the way,最撚憎仆街扮中立吊9班示威者,吊你老母其實做法同班藍屍廢老無乜分別。
你知嗎你正在身處全港最激進的連登討論區
連登仔寧願搞到全香港食屎都要搞落去
大家起下樓豬底 睇佢啲言論睇到想嘔
用你角度出發,利益立論
我90後,死廢青 收入穩定 半專業人士
買唔到樓,冇生存空間。
樓價升快過我草錢。股票又驚比有錢佬食/銀行又印銀紙多過派息比我。
政府又要收我稅,又要日日睇住 d 大陸人點樣拎/搶資源。
唔搞你真係要 add 都唔 add 比你吸乾嗎?
不如翻屋企同 daddy mummy講啦
我怕講真話 傷害你自尊
門口響前面
我就係你地口中嘅港豬
睇TVB 又搭高鐵
實俾你地鬧
不過我到直默默貢獻香港
點樣默默法呀?
默默睇住我地俾人打?默默睇住林鄭點樣害死人?
默默睇住元朗今晚警犬同黑社會勾結?

哇!真係多謝你啲默默呀屌你老母
因為你默默做以上既事 代表你默默允許班警犬同狗官講既野同做既事

除左屌你老母 我無野講
唔屌,你食撚屎啦自己去
香港市民因你得福?
多撚謝
認真答
我係頂唔順港共政府不斷賣港奶共。
先係日日百五個單程證,
容忍雙非生仔拎香港居留權,硬推國民教育,再黎各個超資工程,睇下沙中綫本來話年中通車,宜家拖到2021,
起左幾條新屋邨就全邨都講普通話既,
錢就洗左好多啦,民生呢?

先唔講大陸人質素問題影響下一代,
香港人就排七年都未上到公屋,
小市民唔飲唔食廿年先買到樓,
超負荷既公營醫療系統病床放走廊,
香港各方面已經爆哂棚啦點解香港人仲要忍,
小學都有教要源頭減廢,但呢頭放人入黎,個頭洗六千億起人工島?
究竟香港人係宜家政府眼中係咪咁微不足道,
我希望有個真正為港人設想既政府,唔好凡事都以大陸人為先。

宜家香港人比人踩到上心口啦,仲默默?
我想明哲保身
破產啦柒頭皮
樓豬係啲仆街港豬 只稱醫生 離撚哂地嘅中產
香港會仆街就係因為有個呢啲冚家剷
仲話撚化佢女朋友由深黃變淺黃
自己就豬閪就要搞9其他人 好撚勁呀 屌你老母
鬼唔望你俾人釘牌呀柒碌
答案就係 關你撚事
唔使明咖繼續做你既中產港豬
你係有少少stake in the society
不過真係得少少
加油 努力儲錢移民喇
宜加香港發生咩事都唔關你事 唔到你理
有示威個日留係屋企 應該就唔會俾警察打
請善用起底功能
所以就要暴動 咁點解又話自己唔係暴徒呢?(問號)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞