(求屌醒)一直唔明白你地搞抗爭做咩

172 回覆
29 Like 508 Dislike
唔係個個好似你咁on9自己屋企俾人侵蝕就唔要自己屋企走難去其他地方
或者本身香港都唔係你屋企啦用得個
樓主想拋磚引玉。。高招

好簡單姐
香港人唔想生活喺中共嘅高壓控制下
唔想被進一步剝削人權、自由

我地用咗好多年時間去發聲
用盡體制內嘅方法去抗議
但種種和平手段都得唔到公平同公正嘅回應
政權不惜「出茅招」嚟進一步削弱我地嘅公民權利,例如我地對立法會嘅影響力
甚至到近年,香港人嘅民主自由唔單止毫無吋進,仲同中國嘅關係越嚟越近
而中國嘅人權問題係全世界都知有幾差

香港人非常文明,亦都好潔癖
衝到入立法會都仲係掛住好似做show咁展示畀國際社會睇我地有幾高質
香港人而家越嚟越豁出去,越嚟越「激」,都係一步一步被逼出嚟

或者你會覺得,香港人應該要為社會和諧而讓步
但你咁諗,只係代表你從一開始就覺得香港人爭取嘅野唔算太重要
你覺得,社會安定平靜比起人權公義更加重要;你覺得,香港人嘅權利只有「點到即止」嘅發洩
我認同現今社會充滿不公
資源操控響一少撮人手上
政府應該重視青年 改變佢地上流同居住問題
等佢地唔好咁多怨氣

你老母你今日先出世?講呢d把撚?而家呢個閪婆最憎後生仔 除左佢生嗰兩個閪仔
點專業法? 講黎聽下
你有咩事諗住移民醜唔醜
香港被侵蝕等其他人幫你爭取醜唔醜
其實解決左民生先就得
係唔回應先唔停
唔係唔停先唔回應
on9
講真你話要搞港獨推翻中共政權真係好難
年青人唔應該追求呢樣不設實際既野
唔好再回條低能仔

無民主唔會有民生
因為根本政府唔係人民選出黎
話知你有無民生
李光耀都係用家長式管治
有時民主政體都唔一定好過賢人治國
當然我唔係支持獨裁者
樓主個title(求屌醒)係寫黎做乜?
你幾年未加過人工今年仲話減你人工
你話要求佢加反人工
佢眼都唔撚望下你 過左一個月佢話加反原來既人工俾你
之後就話你成日叫加人工 你堅決要加反比之前多 佢就冇理過你
呢份工你會唔會做 會唔會屌佢
年輕人唔追求係咪老人家追求
定中年人去追求 定小朋友去追求
唔好講到年輕就係原罪
港獨可能真係不切實際
但係關年輕人乜撚嘢事
等等先,你嘅前設係我地特登搞事特登要搞場武裝衝突/ 浪費咗和理非非嘅好意係咪?

Hope for the best
Prepare for the worst

和理非非嘅表達係但求達至the best
但我地都要預備萬一俾狗反咬嘅the worst我地都要一早遮樣戴口罩著black bloc有防護裝備

某程度上我個人而言唔太肯定有幾多係單純防衛嘅行為,幾多係純粹想泄私憤;我淨係知我地無論點和理非非都冇用,因為班狗一早set好trap裝我地彈弓
唔講係民主定獨裁 咁你認為而家香港政府管治得好好?
唔知你平時有無睇新聞
香港年年71都有遊行
年年都好和平但無用
如果覺得我地係搞亂香港
咁你真係最小要睇返呢一年新聞先知發生乜事
不過咪撚睇tvb
721嘅和理非入嚟,你地係保護勇武嘅最後一道防線
https://lih.kg/1322165

和理非都可以有野做!
原來又係你條自以爲高人一等嘅垃圾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞