【科幻/玄幻】【執劍之後】《須彌》(十)

1001 回覆
90 Like 2 Dislike

自己打自己真係最易衰
佢用龍族為原形
重煉青龍
所謂以形補形
原本係打算重煉五聖獸
不過入左兩儀之境之後係有少少伏線
所以先講仲有三隻

兩儀四象五行係會轉換
遲少少會再講詳細d
兩儀化四象
四聖獸先係四象,麒麟只代表土,四象既混合。
所以四象去到極致係兩儀,麒麟仔反而冇咩用
反而想知有冇陰陽聖獸
不分化,不割蓆,不篤灰!!!
我覺得麒麟就係代表住兩儀嘅力量,只要煉成四聖獸(四象),就可以利用四象嘅力量反推兩儀,成就完整嘅麒麟,好似真雞嘅龍鳳化咁
利申:9up當祕笈
9up得幾好
麒麟居中,比其他四聖獸更特別
所以對伏羲黎講
佢會有特別用途
大家數下仁治派同惡治派有幾多票

執劍年代
個個撐真鳳

須彌年代
當真鳳唔再係唯一既首領
有另一把聲音出現之後
就變得好唔同

睇黎大家都好鍾意曹操呢類型人物
出文啦
今日可唔可以早啲出文,好緊張想睇落去
想要文
岩岩先收工
宜家返去打文
盡快出
辛苦哂你
打完拳都無文
盡打緊
慢慢
你有你打,我有我催
第二百一十五章--命不該絕(四)

早在五爪金龍使用龍珠,製造空間通道之時,賽蓮大露驚色,知若無間、七陰等也闖過自己,王星、宙斯、日樹、牟尼、耶和華等必死無異,也催動人魚之力注入長笛,樂聲激昂豪邁,帶著一份輕狂,與過往截然不同。

無間自知現況不佳,實在不敢輕視在場任何皇,只要一不小心,就會踏入萬劫不復之地,所以一見賽蓮出手,自己也吐出大蛇之力直接破開笛聲,不讓音波觸及自身,免受其功效影響;此外,牠在地面上極速爬行,忽左忽右,令人難以觸摸其去向。
斷你,加更ok?
而蒂斯再遇賽蓮,想起於七輪苦海隕落的兄弟,亞諾斯,更想到宙斯正與她情痴纏綿,怒火登時上燒,燒得雙眼憤紅,甫見無間等出擊,也馬上弓彎成滿月,連射三箭。三箭奇快,僅僅比無間慢上數分,而且軌跡詭異,似彎非彎,似直非直,若有視覺上的錯覺。

賽蓮與蒂斯仍有一段距離,也處變不驚,依然吹奏長笛,笛聲稍一變奏,節奏再度加快,變得更為緊湊,音色高亢,甚至帶著一分刺耳。

笛音傳得老遠,不少龍蛇聯軍聽得彷若身於驚濤駭浪之中,如陷入一個由千刀萬劍形成的漩渦,比這戰場更加恐怖,戰意大增,偏偏過份激動,統統變得心煩意亂,呼吸加速。不少意志不穩的龍蛇聯軍聽得極為煩燥,甚至扔低武器,跪下掩耳吼叫,不欲再聽任何笛音,可是無論怎用力,也難以隔開無形的笛音。
要不是賽蓮將笛音集中奏向無間,效果定必更誇張恐怖,恐怕整隊龍蛇聯軍寧願自殺,也不願再聽如此劇烈震撼、足以被稱為魔音的笛音。

黑帝斯雖見無間、七陰、俄菲翁、黑蜧齊來,而後有蒂斯虎視眈眈,但內心依然無懼,湧出無窮霸氣,那黑色骷髏頭鍊似感到其威勢而射出凶惡目光。他心想:「只要吞下你們,巨人族應該夠氣運再出一皇!我也會再上另一顛峰!」

他雙手運勁一推一抓,即時湧出澎湃的巨人之力,若海嘯般捲向面前四皇,再忽地收縮,如收起漁網大陣,將當中漁獲一舉捕起。
Wow
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞