自從18區有連儂牆 抗爭運動已催向失敗

362 回覆
2181 Like 272 Dislike
的確讓人擔憂,現在還在想要守護連儂牆、要有糾察隊甚麼的⋯⋯焦點已被轉移心力都被消耗
負皮錯左 agger根本無人care
其實唔需要痴係同一個位 刻意去造牆
連儂牆終極目標係教化
令人feel himself not alone
所以其實可以周圍貼 Memo想貼邊都得
真正遍地開花
push
你漠視左連儂牆既重要之處係收賣民心,耳儒目染
係你角度係咪要日日衝垃圾會日日食煙先叫抗爭?
當班中立或淺藍日日睇連儂牆,佢地好易變同路人
Focus 0721 啦
又要守又唔還手
成班垃圾
Push
Push
屌你老母
熱門冇一個po係關上水沙田721事
全日都係連儂牆邊個打邊個
唔係話連儂牆冇作用 幫人減壓抒發鼓勵乜柒都得
但個重點係咪應該擺返係主線或者支線任務
坦白講 連儂牆真係連支線任務都不如
政府係咪見到啲memo就會有回應啊
日日俾錢派幾個人黎搞事就得啦
所有焦點去曬連儂牆 其他野完全唔洗做 佢地食花生不知幾開心
訓醒未啊
起牆無問題啊
起咗之後又要守(明明可以再起)
守得嚟又俾人打(唔走唔還手)
還手仲驚失光環

利申 無論前日藍衫巴打、尋日南亞巴同睇唔過眼巴我都尊敬
算吧 香港冇救了
其實到呢一刻,支持同反對嘅修例嘅市民,佢哋立場已經好堅定,即使將香港整做連儂港都冇意思。相反連儂牆越多,市民之間嘅衝突就越頻密,社會嘅焦點亦變咗各區打鬥事件,政府好明顯已經慢慢淡出呢場風波,不如將焦點集中返五大訴求啦
吊頸都要抖下氣,星期六日都有遊行,平日咪當為運動宣傳下,完全冇問題。

據點?好多咪又係朝行晚拆,完全唔覺得邊道有死守據點。比廢老藍絲圍就散,多人就留,但亦唔會擺通宵,完全睇唔到問題係邊...

唔係日日出去圍政府就叫成功,各有各做姐。
但係有啲人就係頂唔住道氣唔衰得俾藍屍黑社會睇,守埋啲冇戰略意義嘅臨時據點 ,走去用人頭硬擋拳頭咁傻
都講得岩
個個見到撕紙王就囂晒以為真係好有用咁
好成功將自己撩人落黎挑機
真係變咗民眾鬥民眾
到底我地做緊乜
大家知唔知我地唔係要同藍絲鬥
唔係要為保連儂牆而被打
連儂牆係時候要變成行動嘅大型宣傳
放上連儂牆絕對比放上連登嘅作用大好多
我覺得係發展到人民對抗人民嘅問題
唔係做到一致對外 對極權嘅抗爭
雖然兄弟各有各做
但係成日放個人係到防守之後搞到有衝突
我提議去一日一信去所有議員政府要求政改仲好 都係以和平形式做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞