自從18區有連儂牆 抗爭運動已催向失敗

362 回覆
2181 Like 272 Dislike
和理非遊行同連儂牆呢啲真係唔可以冇 一嚟可以俾非勇武參與 二嚟visual上有啲嘢俾人睇到
大家諗下 如果報紙全部得返勇武場面 觀感上會點
不過連儂真係唔適宜守 如果手足因為守連儂而俾人打真係好唔抵 反而撕一貼百仲有效果 等班藍絲條氣chok住睇佢哋撕得幾多

各有各做 不分化不指責
你做嘅每一樣嘢都係消緊民氣
俾我係政府都一定拖到暑假完就搞掂
以後再推d咩政策揀正4月12月exam period黎推
連儂牆, 只貼不守
唔係各自爬山唔好,係唔好亂爬
立即停手,我而家嚴重警告你,唔好再襲擊

我而家係制止你再打人,請立即停手

我而家係公民拘捕你,因為你對我朋友施以實質傷害的襲擊

然後幾個一齊撲上去
各位識做啦
深耕細作
衝立法會嘅新聞幾震撼,講到宜家都仲講緊,呢啲牆有幾多新聞?又講咗幾多篇幅?
[運動失焦] 請諗一諗連儂牆嘅效能
https://lih.kg/1307837
Push
各有各做。不忘初衷。隨時出返黎。
各位唔好再聚焦係連儂啦,呢場運動既義意唔係果 d memo紙呀
場運動到而家成個月,每個人既做法,諗法都唔同
唯一相同,係大家都想為自己相信既事而去戰鬥,去堅持都最後一刻

希望各位手足要好好保護自己
希望大家唔好因為呢d咁小嘅事而受傷

只貼不守
我冇嘢講
兄弟爬山,各有各 做唔係唔好,但連濃牆每天發生的事,都唔知係打擊我地士氣,定增加我地怒氣。

偏遠d連濃牆,兄弟支援唔切,義士們會有極大的危險。
五大訴求
1.撤回
2.沒有暴動 只有暴政
3.撤銷示威者控罪
4.追究警方濫權/成立獨立調查委員會
5.我要真普選

避免跌入「人民鬥人民」的圈套!
講得好好
成堆左膠變撚晒去玩牆打卡
十八區係唔應該咁樣,亦唔應該每個禮拜搞一區
一定係全部區同時搞,睇下面post個concept

【勝者全取】香港人有冇本事十八區同時集會
https://lih.kg/1234716
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞