自從18區有連儂牆 抗爭運動已催向失敗

362 回覆
2181 Like 272 Dislike
我諗大家都需要個ventilate 既空間
情緒崩緊加埋絕望總有啲人會頂唔順

連儂場都係係各區提醒我地唔好忘記五大訴求、黑警
有時都有啲遊行情報
跳舞機打小人有時做下膠野笑下都好

更何況 做連儂場既人都未必係企係前線嗰啲
大家各有各做

有咩事好好保護自己走就得嫁啦
各位唔好再聚焦係連儂啦,呢場運動既義意唔係果 d memo紙呀
場運動到而家成個月,每個人既做法,諗法都唔同
唯一相同,係大家都想為自己相信既事而去戰鬥,去堅持都最後一刻

希望各位手足要好好保護自己

希望大家唔好因為呢d咁小嘅事而受傷
肯企肯聽你地講既基本上係接近立場既人

藍絲甚至淺藍只會覺得你地阻街
又要整連儂牆
又要懦弱見死不救唔俾人打得

但明明連儂牆就係好易惹到對面D人
咁適時還手啦,又話民意咁自衛擋?
又話要光環
咁圍觀拍片嗰幾十至一百人幫拖阻止制服打人條友
仲俾條友走甩埋

都無啊!!!
咁你整幅牆把撚?
一句講晒,左膠無得救
連儂牆 學生哥先玩

搞抗爭仲玩咁幼稚嘅嘢,成功無望
唔同意
一個蟻洞唔夠就兩個 兩個唔夠就三個
足可以令一條堤霸倒塌
最緊要堅持 多方位
講到明be water! 你守住幅牆仲點be water? 要好似水咁令對方無法猜測你下一步就咪撚再守住!如果佢地撕毀,我們之後再貼咪得,守咩?
u right u right
7.13 撳錢係咪應該7.13之後轉做隨時?
咁你係要下下on99 咁諗藍絲點諗點諗幫你唔到。個重點唔係藍絲做乜鳩而係我地點keep 住班人,日撚日係度sell 失敗論又有幾大作用
Push
連儂牆可以照做
但大前題係唔好忘記香港人一齊出黎抗爭
只係咁岩依個星期都無大型抗爭運動出現 所以大家先覺得係連儂牆搞到咁

另一方面, 大家都知香港人既慣性 就係好三分鐘熱度
今次反送中其實已經超出左預期 起碼成個6月都keep住有巨大聲音
去到而家少左聲音都係預料之內
而連儂牆既出現就可以keep到依班人
貼係可以貼既
但貼完就走啦
棄連儂啦
會唔會變成旺角法輪功啲booth咁?
本身係好嘅嘢
宣傳到又聚人心
可惜班港豬唔自重,打飛機太多只會洩晒道氣
有事起上嚟都唔識埋位
真係冇好過有,唔適合香港人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞