拍片唔幫拖既人,請記住你地既身份

216 回覆
605 Like 119 Dislike
唔係偉唔偉大 而係佢哋可能真係經驗不足啫 點解唔用多個角度去諗 其實佢嘅出發點唔係咁差
左膠警告
保牆≠保香港
講完
雨傘時期嘅左膠思想又岀黎啦
冇膽就冇膽啦 欺善怕惡 如果今日係個4眼排骨西裝友非禮女仔佢一早比人按係地下制服左
請賜教
分工 老弱婦孺細路 拍片無問題
正常男人請企出黎
但係在場都會有好多人拍片
同埋我記得我以前喺網上睇過有條友非禮完 啲人都淨係識得拍片 然後得一個人捉住非禮嗰條友
今年抗爭模式進化咗都係俾人屌完先識改變
係有指責成分 但唔係分化 我諗大家識得分辨(?)
算係一種檢討 叫大家認清楚主線
唔係專注係守護連儂牆
更加唔係用生命黎保護佢
唔好為咗幅牆白白犧牲
如果你一開始咁講咪唔係指責 係檢討囉 呢啲咪係我想要嘅理性討論囉
今日幾十條友一個人都冇人去捉啊 成班冇膽鬼 繼續幫佢地講說話啦 下次你比人打死唔好問點解冇人幫
支援係基本
但呢度都係一個平台有效俾更多人知道要be water
打不還手為我地爭取左咩人嘅支持?
https://lih.kg/1307722

唔還手,搏同情,乞民主

以前就遊行完叫散水
拎大聲公扮領袖叫上前線嘅人唔好戴頭盔

依家前線嘅人唔理左膠

就去連農場帶風向,因為呢個時勢去得貼貼紙都係啲冇乜膽嘅新人
連登仔講嘢係咁直接㗎啦
實有指責成分㗎啦
大家識得分係檢討定指責先係重點
Yes
理性討論先有進步
郁d就話人分化 抹殺好多不同意見
進步空間非常有限
有時主流意見唔一定岩
但非主流意見都有佢既價值係到
我地唔係共產黨
請尊重每個人既自由意志

假膠除外
唔係下下成班連登仔屌一個人/一班人 嗰啲人就一定係錯 我只係將我嘅角度放出嚟俾大家諗深一層 但係你哋都會惡意留言 例如無啦啦屌人老母 或者好似閣下咁祝我俾人打死 我唔明點解要咁樣 你可以屌9佢哋冇膽怕事 但係你記住 唔係全世界嘅人都同你一樣咁勇 你咁走上前線啫 唔代表人哋都敢
好簡單嘅道理就係你肢體健全 唔代表冇人有特殊需要
算啦樓主,由鳩班左膠出晒去守牆,由佢哋俾啲藍絲打到入晒廠咪算囉。廢事又比人話我哋唔團結搞分化,話我哋想搵人隻揪啦

連眼見自己同伴比人打、喺度隔岸觀火嘅行為,都比呢班和理非癌症末期嘅人拗到係「冇做錯到」,你就知呢班人骨子裡同班警犬係冇分別架,都係唔願認錯,不斷搵藉口去解釋自己冇做錯到。

所以一句講晒,由得佢哋自己守飽佢、比人打飽佢啦,咁撚大個光環嘛,唔捨得都正常
希望你下次比人打嗰陣,側邊全部都係有特殊需要嘅花生友啦。 到時一定好多人拍片幫你架
我冇祝你比人打死 但希望你下次係幾十人圍觀下比人打死個陣記得唔好怪佢地 要幫佢地多角度解釋
都係講兩句盡能力屌醒佢地
同埋阻止更多人加入膠化行為姐
都係要有人出黎講嘅
喺連登講下好喇,千祈唔好去現場幫拖,佢哋真係會由鳩得你比啲廢老打,仲要話個出發點係為你好
貼d貼紙係d廢老身上
寫住: 現在警告你請不要再打了
點解無啦啦左膠出哂嚟?
對牛彈琴咁
你有你講 佢有佢膠
繼續咁撚樣膠化嘅話
我真係支持廢老拆牆
老實講
掉轉你被人打緊
身邊啲人個個舉機扮記者
你自己咩感受呢?

左膠淨識食人血饅頭
仲樣將件事浪漫化
我建議大家如果見到有人被打而選擇不還手
大家應該尊重佢既決定
唔好幫拖
一路唱今天我
一路拍片
反正幫完人分分鐘被篤灰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞