拍片唔幫拖既人,請記住你地既身份

216 回覆
605 Like 119 Dislike
大家做到 be water,一定安全過盲亂動武.
人渣就口口聲聲話為左安全,叫多D人去動武.
我已經好淺白咁解釋咗俾你聽 你唔明就算 真心係唔應該攞條命保連儂牆
咁可以點
班人唔搞memo紙
都唔會幫到手

又要搵人去制止佢地貼memo紙咩

你係咪未分到我立場
需要的時候,民眾的眼睛是雪亮的;不需要的時候,民眾是不明真相的。
毛語錄
有記者
睇黎你真係完全唔明咩叫be water
冇否定過連儂牆作用呀
但係唔該你分清楚 人身安全重要d定係d紙仔重要d
多幾張紙仔就打哂飛機
你食緊人血饅頭 你知唔知?
你用緊手足既生命想去換d未知之數 覺唔覺自己好撚恐怖?
記唔記得三不有乜嘢呀?
不篤灰 不被捕 不受傷呀
不受傷
不受傷
不受傷
不受傷
唔該你同我記撚住佢呀
你就唔係暴徒

面對暴政反抗係天經地義
革命從來都係以暴制暴
你要俾人打係你嘅事

https://lih.kg/1307722
其實我冇因為多咗啲紙而打晒飛機先
另外 我都記得發夢嗰陣係一位鐵鐵實實嘅前線
所以我諗我一啲都唔恐怖 係啲唔幫手嘅人恐怖啲
我諗你係要同啲守護連儂牆嘅人講 其實俾人拆咗可以貼過 所以唔使咁搏
俾人打夠100次,齊100張memo

聽日就會有真普選㗎啦
乜撚野運動嘅對像係林鄭?
你小學生黎?
岀黎做運動?

革命唔係乞求呀

要乞你自己死埋一邊乞啦
寫memo 只係象徵式 重點從來都係遊行 佔領立會 要求同林鄭對話交代兼下台
咁即係要搵人命黎換取大眾既同情/認同?
我諗你連對象個「象」字都唔識寫 你小學生都不如
冇人要換人命換認同咁變態 係啱嘅永遠都係啱 冇人話過唔可以還手 只係換個角度可以諗多少少啫 真心冇惡意
呢樣我會做 放心
同埋我回應緊你嘅言論 你就全部推哂俾其他人
阻阻大家,唔好意思
如果你灰心失望氣憤
希望大家能夠聽下呢兩段關於立法會嘅錄音
https://lih.kg/1307405
你邊隻眼見到現場有記者呀?屎眼牙?
你有冇睇晒我講嘅所有嘢先 我係認為連儂牆有佢存在嘅意義 但係冇必要要為咗佢而犧牲任何嘢

而你講嘅不受傷 有冇諗過可能出手幫嗰個都會賴嘢 我都會唔明點解冇人去幫 但係純粹唔好係咁屌 不如諗下實際嘅解決方法會開心啲
民咩意啊歸曬邊啦
係咪要等佢哋同意你先抗爭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞