耶撚入,呀當夏全家亂倫?

202 回覆
29 Like 2 Dislike
耶撚好似作左個故事解釋
好似叫咩聖靈感孕

相信
這是神嘅考驗,要好會相信
問過耶撚
呀當夏娃只係頭兩個人
神仲有整其他人 不過冇講

呢個係合理解釋
解釋到 除左智人之外 仲有幾種 人

印象中係有再整其他人,唔係有排生

其實都bug bug地
如果仲有整其他人
咁食知善惡果單野係得阿當,同引人食ge夏娃犯je
其他人無辜ga wo

所以唔係夏娃同阿當後代就唔係罪人
但又違反左聖經嘅所有人都係罪人
人地真愛關你咩事
人地真愛關你咩事

亂倫就係罪
問過耶撚
呀當夏娃只係頭兩個人

呢個係合理解釋

其實都bug bug地
如果仲有整其他人
其他人無辜ga wo

所以唔係夏娃同阿當後代就唔係罪人
但又違反左聖經嘅所有人都係罪人

愈搞愈多bug
人地真愛關你咩事

亂倫就係罪

上帝本身就係罪惡化身
人地真愛關你咩事

亂倫就係罪

上帝本身就係罪惡化身

小心比人炸
問過個資深耶撚fd,佢話因爲聖經第一次講明唔比亂倫係喺出埃及記,創世記未頒布呢條律法,仲引段經文咩「未有律法之先,罪不能算為罪」之類,所以亞當夏娃啲仔女亂倫冇犯罪

亂倫唔係多數命短咩?by DNA

幾千年前未必
問過個資深耶撚fd,佢話因爲聖經第一次講明唔比亂倫係喺出埃及記,創世記未頒布呢條律法,仲引段經文咩「未有律法之先,罪不能算為罪」之類,所以亞當夏娃啲仔女亂倫冇犯罪

全知全能嘅上帝

幾千年前未必

亞當夏娃成九百既歲先死,佢地啲後代好似挪亞咁閒閒地幾百歲命,係直至摩西嗰代人既壽命先變返同而家差唔多

啱啱whatsapp左我個耶撚fd,佢咁答

幾千年前未必

亞當夏娃成九百既歲先死,佢地啲後代好似挪亞咁閒閒地幾百歲命,係直至摩西嗰代人既壽命先變返同而家差唔多

咁你有冇問夏娃 會唔會口爆
夏娃用開咩體位
當你唔信,人地講乜你都覺得係歪理。根本為反而反
聖經創世紀係俾羅馬教廷cut左好多情節
原著成本舊約係出自猶太教
而猶太教古典創世紀中
有提過另一個女人,lilith莉莉斯
佢係神創造既女人,並唔係從阿當身上取肋骨而成
但因為佢唔肯同阿當以男上女下既姿勢性交
(佢覺得大家係平等)
所以佢離開伊甸園
去同魔鬼性交而生育其他人類

上面班人不如睇多啲資料先出post
夏娃用開咩體位

呢位巴打有料
夏娃係由阿當肋骨而成
係臣服於阿當既女人
自然聽阿當話用男上女下姿勢
夏娃用開咩體位

神點教佢地扑野
而猶太教古典創世紀中
(佢覺得大家係平等)
所以佢離開伊甸園

好有diablo味道
而猶太教古典創世紀中
(佢覺得大家係平等)
所以佢離開伊甸園

好有diablo味道

咁佢同魔鬼點性交
而猶太教古典創世紀中
(佢覺得大家係平等)
所以佢離開伊甸園

好有diablo味道

咁佢同魔鬼點性交

魔鬼有j
Lilith有西
咁咪可以性交
問過耶撚
呀當夏娃只係頭兩個人

呢個係合理解釋

其實都bug bug地
如果仲有整其他人
其他人無辜ga wo

上帝整左咁多人 有一兩個次貨唔出奇
但點解上帝唔拉佢地去坐監?
夏蛙根本就係話俾世人知
女人都係累人累物

幾千年前未必

睇到段字都打冷震

在我地呢啲唔信既人睇咪覺得假囉,但佢地連洪海分海,五餅二魚都信,佢呢個解釋你又搵唔到佢自相矛盾既位喎
利申:識左佢呢五年黎不斷問啲最難答既問題,例如神可唔可以創造一舊佢舉唔起既石頭?邊個創造上帝?神明知人會犯罪點解仲要創造人?但次次佢都答得出,留名睇連登仔出招
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞